SE POATE REPETA – Peste 200.000 de sisteme informatice din 150 de ţări, afectate de atacurile cibernetice

0
76

SE POATE REPETA Rob Wainwright, directorul Europol, avertizează că lumea se confruntă cu intensificarea ameninţării reprezentate de atacurile cibernetice, după cel mai recent val care a afectat peste 200.000 de sisteme informatice din aproximativ 150 ţări, informează BBC News online, scrie Mediafax.

Şeful agenţiei UE pentru cooperare în materie de aplicare a legii a mai afirmat că există temeri privind potenţiale noi atacuri cibernetice în cursul zilei de luni.

Loading...

Mai mulţi experţi în securitate cibernetică sunt de părere că un astfel de incident este iminent şi s-ar putea produce chiar luni.

Un tânăr cercetător britanic, cunoscut drept MalwareTech, care în mod accidental a găsit o soluţie de oprire a atacului cibernetic de vineri, estimează că „un nou (atac informatic) va fi lansat (…) foarte probabil chiar luni”.

O serie de atacuri informatice au fost semnalate, vineri, în peste o sută de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam, dar şi România.

citeşte şi FURT CIBERNETIC  – România, printre cele mai afectate 10 ţări de atacul cibernetic ransomware WannaCry 
Valul de atacuri cibernetice au afectat Serviciul Naţional Medical din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx, grupul francez Renault şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume.

sursa INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.