SE ÎNTÂMPLĂ LA SIGHET – A anunţat la 112 că arde o casă, dar a fost amendat pe motiv că nu e o casă, ci o… căsuţă

0
357

Un tânăr a sunat la 112 să anunțe că arde o casă, iar pompierii au cerut amendarea tânărului, deși casa era în flăcări.


Caz incredibil petrecut în 19 aprilie, în Sighetu Marmației. Un tânăr din municipiu, ce făcea drumeții pe dealul Solovan, a observat în timp ce urca dealul că în vale o casă este cuprinsă în întregime de flăcări. Acesta a sunat la SNUAU 112 pentru a alerta autoritățile, relatează colegii de la Sighet 247.

Pompierii au sosit la fața locului cu chiu cu vai, având în vedere accesul dificil în zonă și lipsa unui drum practicabil pe care să poată urca vreo mașină, în cartierul Dealul Cetății din municipiu existând câteva case izolate, fără drum de acces.

Sosiți la fața locului pompierii au acționat cum au putut pentru a stinge incendiul, însă au cerut poliției să îl amendeze pe tânărul care a sunat la 112 pentru a anunța incendiul, pe motiv că… nu este vorba de o casă în flăcări, ci de o „căsuță” sau „colibă mai mare”.

Tânărul a fost sunat pe telefonul mobil de pe care a anunțat la 112 existența incendiului de către un pompier și i s-a vorbit arogant și răstit, fiind anunțat că va fi amendat cu 1.000 lei pentru că a sunat la 112 fără motiv și că de fapt nu este vorba de o casă în flăcări ci de o căsuță sau o colibă mai mare în flăcări!

Deci, practic incendiul era real (vezi FOTO), dar se pare că pompierii s-au încurcat în semantică mai mult decât în stins incendiul – care o fi diferența că arde o casă, o căsuță sau o colibă mai mare?

Până la urmă „misterul” a fost elucidat, în sensul că în vale în zona „străzii” Dealul Cetății există o stână de oi, având o construcție mai mare „tip casă” cu geamuri, acoperiș etc, care a luat foc.

Tânărul, aflat pe deal, nu a observat prin vegetația bogată exact ce anume arde, ci doar că arde un imobil. Totodată tânărul a fost alertat și de scheunăturile câinilor legați la stână, care, se pare, au ars de vii odată cu construcția respectivă.

Enervat de faptul că a fost anunțat de către pompieri că va fi amendat, tânărul sighetean s-a deplasat la sediul Poliției municipiului Sighet pentru a cere lămuriri. Polițiștii l-au anunțat că, într-adevăr, pompierii sigheteni au cerut amendarea acestuia cu suma de 1.000 lei pentru că ar fi sunat la 112 fără motiv, raportând eronat tipul de imobil care a fost cuprins de flăcări.

După ce sigheteanul le-a arătat polițiștilor pozele surprinse cu telefonul mobil ale imobilului cuprins de flăcări, polițiștii sigheteni i-au comunicat că nu se pune în niciun caz problema ca acesta să fie amendat și i s-a spus că a acționat corect sunând la 112 pentru a raporta incendiul.

Din păcate, astfel de reacții ale autorităților, pompierilor în acest caz, care amenință cu amendarea pe cei care sună la 112, chiar dacă evenimentul se adeverește, descurajează pe tot mai mulți cetățeni să raporteze incendii, accidente sau fapte antisociale la 112, de teamă să nu fie amendați. Sperăm ca acest incident să fie unul izolat și să nu fie o regulă generală aplicată de către pompierii sigheteni.

sursa info şi foto Sighet247

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.