SE ÎMPARTE BUGETUL JUDEȚULUI – 400 de milioane de lei, bugetul Consiliul Județean Maramureș pe anul în curs

0
573

SE ÎMPARTE BUGETUL JUDEȚULUI  Instituțiile din subordinea CJ Maramureș au dezbătut alocările financiare cu executivul CJ Maramureș și reprezentanții Comisiei de Buget-Finanțe

Conducerea executivă a Consiliului Județean Maramureș, consilierii județeni din cadrul Comisiei de Buget-Finanțe și cei ai Comisiei de Cultură au avut o întâlnire, miercuri, 22 martie, cu managerii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean, pentru a discuta alocările financiare pentru funcționarea fiecărei instituții în parte. La discuții au fost prezenți: Tiberiu Alexa, directorul Muzeului Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu”, Dan Daniel, director al Școlii Populare de Artă ”Liviu Borlan” Baia Mare, Iuliana Dăncuș, directorul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, Ioan Denuț, directorul Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, Gheorghe Glodeanu, directorul revistei de cultură ”Nord Literar”, Ovidiu Ignat, directorul Complexului Astronomic Baia Mare, Ștefan Mariș, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Monica Mare, director interimar al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, Viorel Rusu, director al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că proiectul de buget pentru anul 2017 a fost publicat în 14 martie și presupune un buget de aproximat 400 de milioane de lei.

„Cheltuielile de personal, dar și cheltuielile cu bunuri și servicii  sunt asigurate încă de la începutul anului în curs. Unele instituții de cultură au solicitat sume pentru dezvoltare, pentru achiziții patrimoniale, reparații capitale ale sediilor sau achiziții de centrale termice. Alocările financiare sunt cel puțin la nivelul la care au fost în anul 2016 sau chiar mai mari”, a declarat șeful administrației județene.

SE ÎMPARTE BUGETUL JUDEȚULUI

Acesta a arătat că executivul CJ Maramureș și Comisia de Buget-Finanțe discută joi, 23 martie, cu managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Sorina Pintea, cu cel al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Mircea Ciocan, cu Alina Coste-Mădăras, directorul general al DGASPC Maramureș, cu directorii Centrelor Școlare pentru Educație Incluzivă din Baia Mare (Nicoleta Elena Covaci), din Sighetu Marmației (Oresia Marfici), din Vișeu de Sus (Angela Coloszvari), din Târgu Lăpuș (Sorin Vatavului), cu directorul Școlii Gimnaziale Speciale Baia Mare, Tincuța Hossu, cu Dorin Buda, directorul RA Aeroportul Baia Mare, cu Mariana Macarie, directorul executiv al Direcției Județene pentru Evidența Pașapoartelor, cu Gheorghe Popan Dorca, director al SC Drumuri Poduri SA și cu Viorel Vasile Mureșan, directorul Serviciului Județean de Pază.

Președintele Comisiei de Buget Finanțe, Cristian Anghel a declarat că ședința cu directorii instituțiilor de cultură a făcut parte din seria de consultări privind elaborarea și aprobarea bugetului pentru anul 2017.

„Primele consultări au avut loc miercuri, cu reprezentanții instituțiilor de cultură. Joi continuăm întâlnirile cu directorii celorlalte 13 instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Am discutat în prima fază bugetul propriu necesar funcționării CJ Maramureș, apoi am purtat discuții cu instituțiile din subordine. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire pentru a stabili și cota de 20% care se va repartiza unităților administrativ teritoriale de pe raza județului. Au fost discuții interesante, constructive și am aflat mai multe despre activitatea fiecărei instituții. Propunerile făcute de executiv au fost agreate, iar comisiile le-au acceptat de principiu.  Unele instituții au câteva priorități, fie de achiziții, fie de securitate. Cifrele au fost stabilite și vor apărea în propunerea de proiect de buget”, a declarat Cristian Anghel.

SE ÎMPARTE BUGETUL JUDEȚULUI

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.