SE CONTUREAZĂ – Baia Mare va avea o nouă creșă la standarde europene: Curcubeu

0
1846

SE CONTUREAZĂ După creșele nr.5 și nr.3, dar și lucrările de modernizare și dotări de la alte unități de învățământ pentru preșcolari și școlari, administrația băimăreană a demarat recent lucrările la construirea unei noi creșe la standarde europene.

Lucrările pentru construirea Centrului de Educație Timpurie „Curcubeu”, o nouă creșă, de această dată în cartierul Vasile Alecsandri, lângă Centrul Social „Tranzit”, au fost demarate recent. Puteți vedea în fotografiile de mai jos o randare despre cum va arăta investiția la final, dar și poze despre cum arată acum clădirea în curs de construire. Centrul va fi finalizat în termen de șase luni, urmând să răspundă nevoilor educaționale a 40 de copii, dintre care minimum 10 de etnie rromă. Proiectul este finanțat din fonduri norvegiene, având ca obiectiv principal promovarea incluziunii sociale, a egalității de șanse și de gen. Mai mult, prin intermediul centrului, părinții celor mici, care provin dintr-un mediu vulnerabil din punct de vedere social, vor beneficia de servicii de educație, de ocupare a forței de muncă, precum și de servicii sociale.
„Centrul se axează pe furnizarea de servicii într-o abordare inovativă, centrată pe familie, urmărind dezvoltarea unor servicii integrate. Serviciile vizează îngrijirea copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani accesibile, abordabile și de calitate, prin crearea unui centru de educație timpurie pentru 40 copii din familii vulnerabile social, care să contribuie la creșterea șanselor de acces pe piața muncii a femeilor și asigurarea unui echilibru între viața profesională și cea familială. Participarea pe piața muncii poate asigura autonomia și independența financiară a femeilor sau a familiilor vulnerabile”, au arătat reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare.

Contractul pentru execuția lucrărilor pentru Centrul de educație timpurie „Curcubeu” s-a semnat pe data de 26 mai, iar ordinul de începere a acestora s-a dat în 9 iunie, investiția având o durată de execuție de 6 luni.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.