SE AFLĂ ÎN DEZBATEREA CAMEREI SUPERIOARE A PARLAMENTULUI – Referendumul pentru definirea familiei în Constituție – cel mai probabil în toamnă

0
98

 

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat într-un interviu acordat AGERPRES, că organizarea unui referendum privind inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției în sensul definirii familiei ar putea avea loc cel mai probabil în toamna acestui an. Aceasta se află momentan în dezbaterea Camerei Superioare a Parlamentului.

În privința unei revizuiri ample a Constituției, Tăriceanu nu se declară „foarte optimist”, arătând că este necesară susținerea a două treimi dintre parlamentari pentru adoptarea unei noi legi fundamentale, liberalii putând bloca procesul. Președintele ALDE susține că în coaliție colaborarea „funcționează foarte bine” și nu exclude, la fel ca liderul PSD, Liviu Dragnea, intrarea UDMR la guvernare.
Pe de altă parte, Călin Popescu-Tăriceanu spune că nu se teme de o posibilă acaparare a electoratului ALDE de către nou înființata formațiune politică a lui Daniel Constantin. El subliniază că ALDE este un partid liberal iar Pro România — de centru.

Președintele Senatului vorbește și despre inițiativa legislativă depusă în Parlament pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, adăugând că prin amendamentele formulate la propriul său proiect de act normativ dorește să confere Consiliului Superior al Magistraturii „relevanța și rolul necesar pentru asumarea unor decizii care să ducă la o independență crescută” a instituției.

Continuarea, AICI.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.