AcasăNews AlertSCRISOARE DESCHISĂ PNL SIGHET - Solicităm public demisia Comisiei de Organizare a...

SCRISOARE DESCHISĂ PNL SIGHET – Solicităm public demisia Comisiei de Organizare a Alegerilor Interne PNL Maramureş

SCRISOARE DESCHISĂ PNL SIGHET Printr-o scrisoare deschisă adresată  Biroului Politic Național al PNL, organizaţia PNL Sighet solicită demisia Comisiei de Organizare a Alegerilor Interne PNL Maramureş.

ActualMM vă prezintă mai jos integral scrisoarea:

Stimată doamnă preşedinte,

Subsemnaţii colonel în rezervă PODASCU MIHAIL, profesor BERCI IOAN, MIRCEA FLORIN expert în comunicare, inginer BOTA ADRIAN , reprezentanţi ai Biroului Politic Local PNL Sighet, format din 59 de persoane, prin prezenţa, solicităm public demisia Comisiei de Organizare a Alegerilor interne PNL Maramureş, formată din nouă membri şi a preşedintelui interimar Călin Bota, anularea deciziei cu nr 3/28.03.2017 emisă de C.O.A Maramureş, că fiind nestatutara şi imorală  pentru următoarele motive:

Organizaţia PNL Maramureş, în acest moment este condusă de o Comisie de organizare a alegerilor formată din 9 membri, preşedintele acestei comisii şi preşedinte PNL Maramureş, interimar, fiind domnul Călin Bota, comisie desemnată în urmă demisiei preşedintelui filialei PNL Maramureş, dl. Mircea Dolha, în scopul strict al organizării alegerilor interne. Precizăm că la nivelul filialei judeţene a PNL Maramureş nu există Birou Judeţean de Conducere.

În data de 28.03.2017, Comisia de Organizare a Alegerilor emite decizia cu numărul 3/ 28.03.2007,  prin care dizolvă Biroul Politic Local al PNL Sighetu Marmaţiei, demite din funcţia de preşedinte pe doamna Oniţă-Ivaşcu Daniela, numeşte în funcţia de preşedinte pe Mihali Anişoara Iulia şi numeşte un Birou Politic Local format din 10 membri, încălcându-şi grav atribuţiunile statutare, respectiv acelea de a organiza alegeri corecte, transparente, cu egalitate de şanse pentru toţi candidaţii.

Precizăm faptul că, membrii BPL Sighet au acordat în dată de 25.01.2017 un vot de încredere până la alegeri interne, doamnei preşedinte PNL Sighet Oniţă-Ivaşcu Daniela şi actualului birou, 42 de persoane votând şi semnând în acest sens pentru stabilitatea filialei.

În data de 29.03.2017, membri BPL Sighet, alături de alţi membri ai Organizaţiei Locale PNL Sighet întruniţi în şedinţa săptămânală de partid, s-au trezit la sediu cu 5 membri care au susţinut că ei reprezintă nouă conducere a PNL Sighet şi doresc ‘să îşi ia partidul înapoi’ .

17668977_10155292741954548_493716850_o

Precizăm faptul că cei şase nu au activat în campania electorală de la parlamentarele din 2016, au boicotat în mod repetat toate acţiunile partidului, neavând nici cotizaţii achitate luni de-a rândul la partid. Deoarece nu s-a ajuns la un consens în cadrul şedinţei, toţi membrii vechiului Biroului Politic, alături de ceilalţi membri prezenţi la şedinţa (aproximativ 50 persoane) am părăsit sediul PNL Sighet în semn de protest, în incintă rămânând doar cinci persoane.

Constatăm cu îngrijorare că se încearcă fraudarea alegerilor şi încălcarea flagrantă a Statutului PNL, demersul Comisiei de Organizare a Alegerilor venind în urmăa anunţului făcut de doamna preşedinta PNL Sighet, Oniţă-Ivaşcu Daniela, de a candida la preşedinţia PNL Maramureş, precum şi faptul că aceasta a semnalat conducerii judeţene faptul că există nereguli financiare în  preluarea mandatului de preşedinte de către aceasta.

Precizăm că în acest moment singura organizaţie locală din Maramureş care a fost „dizolvată” este organizaţia Sighet, cu toate că a obţinut un procent de 22,33% la Senat şi 20% la Camera Deputaţilor în alegerile din 11.12.2016, în condiţiile în care Primăria Sighet este condusă de primar PSD, fapt ce plasează organizaţia Sighet peste media naţională şi judeţeană.

Solicităm conducerii centrale a PNL şi forurilor statutare ale partidului să fie garanţii respectării statutului, şi ai organizării unor alegeri transparente şi corecte şi a NU favoriza interesele unui grup minoritar care încerca să facă jocurile unor anumiţi candidaţi.

Cu deosebită consideraţie,

Colonel în rezervă Podascu Mihail