SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINISTRUL EDUCAȚIEI – „Pentru Dvs., d-le Ministru, 300 de lei sunt echivalentul unei cafele pe care o beți cu colegii Dvs. (…) pentru noi, profesorii, 300 de lei reprezintă o sumă importantă, de care acum ne vitregiți”

2
452

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINISTRUL EDUCAȚIEI  „Faptul că în România a început haosul imediat după ce coaliția PSD-ALDE a preluat guvernarea, nu mai miră pe nimeni: certuri interminabile la nivel înalt în PSD, doi prim-miniștri în mai puțin de un an și foarte mulți miniștri remaniați. Din promisiunile electorale de anul trecut de pe vremea asta s-a ales praful.

Din cauza incoerenței programului de guvernare și a cheltuielilor pe care statul le-a tot crescut incontrolabil iar încasările la bugetul de stat au stagnat sau au crescut foarte puțin, inevitabil, încep să nu mai ajungă banii la buget. Trăim oarecum perioada de sfârșit de an 2008 – început de an 2009, când catastroficul guvern Boc a început să facă mici tăieri pe ici pe colo, culminând în 2010 cu tăierile de salarii pensii care au nenorocit o țară întreagă.

Guvernarea actuală începe deja să o dea din colț în colț că nu are bani și începe să ia decizii prostești: transferarea contribuțiilor salariale în sarcina angajaților, modificarea legii salarizării fără niciun studiu etc. Victime de început al acestor tăieri salariale au căzut și profesorii, care oricum au salariile reduse, în comparație cu ceilalți bugetari.

Onor Ministru al Educației, Pop Liviu Marian, nu s-a gândit mult și a hotărât că profesorii au salarii nesimțit de mari și s-a gândit să mai taie din ele: printr-un Ordin de Ministru al Educației, Liviu Pop a decis că profesorilor care au rezultate deosebite în învățământ și beneficiază de gradație de merit la salariu (un spor de 25% în plus față de salariu) să nu mai beneficieze de aceasta pentru orele predate suplimentar, în regim plata cu ora.

Spre exemplu, subsemnatul, am o pierdere netă lunară la salariu de aproximativ 300 de lei ca urmare a acestei decizii. Decizia vine în urma interpretării eronate a Legii salarizării unice din 2017 în sensul că sporul de gradație de merit se aplică doar la salariul de bază al cadrului didactic, nu și la orele predate suplimentar, în regim plata cu ora. Poate că pentru Dvs., d-le Ministru, 300 de lei sunt echivalentul unei cafele pe care o beți cu colegii Dvs. de partid la sediul PSD, însă pentru noi, profesorii, 300 de lei reprezintă o sumă importantă, de care acum ne vitregiți.

D-le Liviu Pop, personal și, cred că și în numele colegilor mei profesori, doresc să vă mulțumesc pentru această decizie prin care ne-ați umilit încă o dată pe noi, colegii Dvs. profesori. Este extraordinar de frumos că dintr-un lider de sindicat vocal, care chipurile ați luptat pentru noi, v-ați ajuns Ministru și acum ne tăiați din salarii ca pe vremea guvernării de tristă amintire a lui Emil Boc. Vorba Dvs., în șase ani de zile dacă veți fi la guvernare veți transforma învățământul românesc într-unul de nota zece. Poate veți reuși să ne dresați și pe noi, profesorii, să predăm fără salariu.

Al Dvs., profesor Iuga Nicolae”

Sursă: sighet247.ro.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Hai mai baieti si fete,daca nu e bine in invatamant cu salarii intre 2000-3500 lei net,veniti in fabrici la 1000-1200 de lei.Daca nu e bine cu vacante vara,2 luni,iarna 1 luna si primavara vreo 2 saptamani.veniti sa lucrati tot in fabrici,sambata pentru 8 lei pe ora.O sa ziceti ca nu v-ati baut cerneala,dar stati linistiti,daca mai scade natalitatea sigur pe multi dintre voi o sa va avem colegi la bancul de lucru,pe langa bancherii cu studii superioare din sucursalele inchise,printre juristii care s-au saturat de soferia pe TIR sau chiar dintre colegii vostri cu aceleasi studii care nu au incaput in Sistem,tot de voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.