ȘCOALA ȘI BISERICA – Proiect umanitar în Vișeu de Sus

0
592

Cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul ortodox român al Maramureșului și Sătmarului, parohia din Să­cel, județul Maramureș, în parteneriat cu școala gimna­zială din localitate și școala generală pentru copii cu deficiențe din Vișeu de Sus, a desfășurat și anul acesta proiectul umanitar „De la copil la copil, sărbătorile, un prilej de bucurie!”.

Proiectul umanitar continuă seria de manifestări desfășurate în timpul anului școlar precedent de către școala gimnazială din Săcel, județul Maramureș, căreia i s-a alăturat și părintele Dumitru Iuga, de la Parohia Săcel, păstrând ca grup-țintă elevii din școala respectivă. „Continuăm dintr-un motiv întemeiat, acela de a ajuta și de a aduce în sufletele noastre ale tuturor, dar mai ales ale celor nevoiași, un motiv de bucurie și, totodată, de cooperare cu prilejul sărbătorilor de iarnă și nu numai. Pentru că, anul școlar precedent, atât noi, cât și cei vizați am fost cuprinși de emoții oferind cadouri, și anul acesta ne-am mobilizat, Biserica, cadrele didactice, elevii și părinții din localitate, și am dăruit copiilor cu deficiențe din Vișeu de Sus 135 de pachete în valoare de 1.400 de lei din osteneala tuturor copiilor, dascălilor și părinților”, ne-a transmis părintele Dumitru Iuga.

Preotul paroh Dumitru Iuga împreună cu părintele Mihai Sandu Chira, protoiereul Vișeului, directoarea școlii, Liliana Mihali, și profesorii Ioana Coman, Ramona Danci și Maria Chindriș, dimpreună cu un grup de elevi, au adus multă bucurie copiilor suferinzi și prin prezentarea scenetei „Brădulețul Credincios”. Cu aceas­tă scenetă, elevii au participat atât la Concursul inter­na­țional de creație plastică și abilitate manuală „Splendoarea iernii prin ochi de copil”, cât și la Simpozionul interjudețean „Artterapia – Limbajul universal al copilăriei”, fiind răsplătiți cu diplome și daruri.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.