SCLAVIE – Un copil de 12 ani a ajuns la spital direct de pe moşia unui viceprimar

0
241
foto vremea noua

SCLAVIE Un băiat de 12 ani din Stuhuleţ, comuna Berezeni, judeţul Vaslui, a muncit luni întregi la o fermă din Vetrişoaia fără ca nicio autoritate a statului să ia vreo măsură.

SCLAVIE Din informațiile prezentate de cotidianul Vremea Noua reiese că ferma aparţine lui Florinel Barboşanu, viceprimarul Vetrişoaiei.

Cazul de sclavism al copilului Mihăiță nu s-ar fi aflat, probabil, dacă băiețelul n-ar fi ajuns, marţi seara, pe patul spitalului din Huşi, internat cu traumatism abdominal.

Dintr-o neatenţie, în timp ce păştea vacile viceprimarului, el a alunecat şi s-a lovit de o ţeavă de metal dintr-un canal de irigaţie.

Pentru că starea de sănătate a copilului era foarte gravă, medicii huşeni au decis transferul lui la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au deschis o anchetă la ferma de la Vetrişoaia, pentru a stabili cum a ajuns un băiețel de doar 12 ani să aibă grijă de o turmă de vaci, mai ales că în actele de internare acesta figurează cu adresa viceprimarului și nu cu domiciliul lui.

sursa info

sursa foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.