SCLAVIE – Un bărbat surdo-mut a fost răpit, sechestrat şi forţat să muncească la o fermă

0
202
foto http://www.ziarulevenimentul.ro/

SCLAVIE Un nou caz de sclavie a şocat o comunitate întreagă din Caraş-Severin. Un bătrân surdo-mut ar fi fost răpit de pe stradă, sechestrat şi forţat, sub ameninţarea pumnului, să muncească la o fermă.

Rudele l-au găsit, după o săptămână, inconştient şi înfometat. În România, fenomenul sclaviei moderne ia amploare de la o zi la alta, scrie Observator.

 

Numai anul trecut, peste 80 de mii de oameni au fost victimele unor reţele care i-au exploatat prin muncă forţată. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Trei fraţi îşi privesc tatăl sleit de puteri, inconştient şi aproape mort de foame. Într-o rulotă de doi metri pătraţi şi înconjurat de gunoaie, bărbatul de 58 de ani luptă, de o săptămână, să trăiască. Medicii încearcă să-l stabilizeze, dar până şi ei se uită în jur şocaţi.

Era ziua-n amiaza mare când bărbatul a dispărut fără urmă. Ieşise să se plimbe, nu departe de casă. Învăţase să se descurce de unul singur, chiar dacă nu aude şi nu vorbeşte de câţiva ani.

A fost ţinta perfectă pentru un cioban din zonă care avea nevoie de ajutor la fermă. Bărbatul l-a răpit şi l-a forţat să muncească.

Aşa au ajuns ferma situată la 60 de kilometri de casă. Cei trei fraţi spun că tatăl lor a fost şi bătut, dar poliţiştii infirmă acest lucru. Au deschis, totuşi, o anchetă.

Dar acesta nu este un caz. Este un fenomen. Zi de zi, în România anului 2017, milioane de oameni trăiesc şi muncesc în sclavie.

În Mureş, autorităţile au descoperit o reţea de cămătari care forţau copii să muncească în contul datoriilor părinţilor.

Iar copiii-sclavi au fost descoperiţi şi în alte judeţe din ţară. În Argeş, la Berevoeşti, zeci de tineri au fost sechestraţi, exploataţi, ţinuţi în lanţuri şi chiar vânduţi de către stăpânii lor.

Ultimele rapoarte au arătat că numai în anul 2016, în ţara noastră, peste 80 de mii de oameni au fost exploataţi prin muncă forţată.

O situatie care ne plaseaza pe locul cinci în clasamentul european al sclaviei moderne, dominat de Macedonia şi Turcia.

sursa INFO

sursa FOTO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.