SCENĂ CA ÎN FILMELE DE ACȚIUNE – Două mașini pline de migranți au spart o barieră a Poliției de Frontieră din Timiș în încercarea de a ieși din țară

0
309

SCENĂ CA ÎN FILMELE DE ACȚIUNE  Două maşini pline de migranţi au spart, în noaptea de duminică spre luni, o barieră a Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, rănind un agent şi distrugând mai multe maşini. Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă în pneuri, din ricoşeu doi migranţi fiind răniţi.

Loading...

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au organizat o acţiune privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră Moraviţa-Denta, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au organizat un filtru pe E 70, la ieşirea din localitatea Denta.

Poliţiştii de frontieră din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranţi din zona de frontieră către municipiul Timişoara.

Şoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele poliţiştilor şi au trecut în viteză prin baraj, rănind uşor un poliţist şi avariind totodată mai multe autoturisme ale instituţiei.
”Pentru a reuşi imobilizarea autoturismelor şi a şoferilor acestora, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, iniţial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au ţintit pneurile autoturismelor în cauză, reuşind să oprească una din maşini. Prin ricoşeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror şoferi nu au oprit la control”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Cei doi migranţi răniţi au fost transportaţi de urgenţă la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale. În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră au fost reţinuţi 12 cetăţeni afroasiatici şi un cetăţean sârb, şoferul uneia dintre maşini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările şi întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Cercetările continuă faţă de cetăţeanul sârb, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar faţă de cetăţenii afroasiatici sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.