SCANDAL – Cel mai mare traficant de arme din România, eliberat în secret

1
768
foto arhiva

Un nou scandal imens e pe cale să izbucnească în România. Shimon Naor, cel mai mare traficant de arme pe care l-a avut România, a fost eliberat în secret din închisoare la sfârşitul anului trecut. Israelianul a plecat din ţară şi a petrecut sărbătorile de iarnă împreună cu familia sa.

Naor a fost arestat în 2010 la Paris şi adus în ţară, el având de executat o pedeapsa de 11 ani de închisoare pentru trafic de arme. Bărbatul, fost viceamiral al Israelului, a făcut în ultimii ani mai multe cereri în instanţa pentru a fi eliberat, însă acestea au fost respinse pe bandă rulantă. Norocul i-a surâs însă lui Shimon Naor la sfârşitul anului trecut, iar judecătorii i-au acceptat cererea. În anii ’90, Shimon Naor era un prosper om de afaceri. Avea o firma deschisă în România şi dublă cetăţenie, româno-israeliană. Potrivit anchetatorilor, Shimon Naor a fost contactat de mai multe firme din ţări supuse embargoului de armament, pentru a le livra fraudulos produse speciale.

Firma pe care o reprezenta în România avea că obiect de activitate şi exportul de armament, astfel că avea contacte legale cu furnizorii români, respectiv regiilor autonome Romtehnica, Ratmil şi Arsenalul Armatei. Pentru a obţine licenţe de export a armamentului, Naor a contrafăcut certificatele de destinaţie. Aşa a reuşit să exporte armament în ţări aflate sub embargou, spun cei de la Antena 3.

stiripesurse.ro

foto arhivă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.