SCAD TEMPERATURILE – Vremea se răceşte semnificativ în următoarea perioadă

0
324

SCAD TEMPERATURILE  Încet, încet, iarna începe să îşi intre în drepturi, cu temperaturi scăzute şi precipitaţii ce pot lua forma de ninsori.

Scăderea temperaturilor nu se va face brusc, lăsându-ne să ne pregătim, măcar psihic, pentru o iarnă ca la carte.

În Banat, media regională a temperaturilor maxime va marca o scădere treptată de la 13 grade, valoare ce caracterizează o vreme deosebit de caldă, până la 2 grade la sfârșitul primei săptămâni, apropiindu-se de normalul perioadei.

Din 15 ianuarie va urma un proces de încălzire, de la medii diurne de 3 grade, până la 8 grade în data de 17 ianuarie, apoi va urma o scădere ușoară și treptată până la sfârșitul intervalului de prognoză, până la 4 grade.

Regimul termic nocturn se va menține în primele patru zile la o medie de 2…3 grade, apoi va scădea până în data de 15 ianuarie la -4 grade.

Va urma o creștere până în jurul mediei de 2 grade în 17 și 18 ianuarie, ca apoi până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză să scadă la o medie a minimelor de -2 grade.

În Crişana, vremea deosebit de caldă de la începutul intervalul de prognoză va intra într-un proces de răcire ușoară de la o zi la alta și va deveni normală termic la sfârșitul primei săptămâni, astfel că, mediile maximelor vor scădea de la 13 grade în primele două zile, la 2 grade în 14 ianuarie.

Va urma o creștere până în data de 17 ianuarie, când se va ajunge la o medie a maximelor în jur de 7 grade, apoi se va răci ușor până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Temperaturile minime, până în data de 12 ianuarie se vor menține la medii de 2…3 grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre -4 grade în data de 15 ianuarie. Ulterior mediile nocturne vor crește, ajungând până în jur de 0 grade, în 18 și 19 ianuarie, apoi vor scădea ușor.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 11–14 ianuarie și 16–21 ianuarie.

 

În Maramureş, vremea va fi deosebit de caldă la începutul intervalul de prognoză, dar va marca un proces de răcire ușoară de la o zi la alta, devenind normală termic la sfârșitul primei săptămâni, astfel că mediile maximelor vor scădea de la 11 grade în prima zi, până în jur de 1 grad în 14 ianuarie.

Apoi mediile diurne vor crește până în data de 17 ianuarie, la o valoare de 7 grade, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză vor fi în scădere ușoară.

Temperaturile minime se vor menține la medii de 0…1 grad, însă din 12 ianuarie vor marca o scădere treptată, la -8 grade în data de 15 ianuarie.

Ulterior mediile nocturne vor crește, ajungând la -1 grad în data de 18 ianuarie, apoi până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză vor scădea ușor.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 11–14 ianuarie și 16–21 ianuarie.

Despre vremea din celelalte regiuni ale ţării citeşte AICI

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.