SĂRBĂTOAREA CASTANELOR- Primarul ales Cătălin Cherecheș, cerut în mijlocul băimărenilor prin vocea lui Mircea Dolha

6
6697

SĂRBĂTOAREA CASTANELOR  Astăzi, 23 septembrie, a fost dat startul celei de-a XXIV-a ediție a Festivalului Castanelor. Cele trei zile de sărbătoare au debutat cu ceremonia de primire a delegaţiilor oficiale participante la manifestare.

La ceremonie au participat atât reprezentanți ai autorităților locale și județene cât și delegații străine din Polonia, Ungaria și Ucraina.

Debutul ediției din acest an a Festivalului Castanelor a reprezentat pentru prima dată un act de normalitate, un eveniment la care toate autoritățile din județ și din municipiul Baia Mare precum și factorii politici și-au dat mâna, lăsând la o parte interese și orgolii. Prezent la ceremonie, deputatul Mircea Dolha a cerut reîntoarcerea în mijlocul băimărenilor al primarului ales, Cătălin Cherecheș.

A RENUNȚAT – Deputatul PNL Mircea Man se retrage din cursa pentru parlamentare

„Dragi colegi și prieteni, pentru că am fost, suntem și vom fii prieteni, spunea domnul președinte al Consiliului Județean Maramureș că astăzi asistăm la o premieră în istoria post decembristă de la nivel de forțe politice județene și municipale la un act de normalitate. Și așa trebuie să fie. Acest act de normalitate se poate reprezenta și prin prezența mea aici dar cel mai perfect era să fie lângă noi și primarul ales al băimărenilor cu 70%. Am auzit la nivel național jurnaliști și băgători de seamă spunând că băimărenii au greșit. Băimărenii nu greșesc niciodată într-un procent atât de covârșitor. Greșim noi, politicienii, sau mai pot greși unii jurnaliști dar băimărenii sunt oameni inteligenți.

Băimărenii sunt oameni care muncesc foarte mult, sunt oameni care știu să se distreze și aceste trei zile sunt ale băimărenilor și ale prietenilor băimărenilor. Și mai vreau să vă spun că, la greu, băimărenii știu să strângă aproape, și dacă asta vor băimărenii, asta trebuie să facem și noi, politicienii. Domnule primar interimar, știu că acest scaun pe care stați este extrem de fierbinte și mai știu că nu vă este deloc ușor și aveți nevoie de ajutorul tuturor. Vă asigur că eu, din funcția aceasta de parlamentar, consilierii județeni și locali, Partidul Național Liberal vă sunt aproape și vă vor susține în toate proiectele bune pentru Baia Mare”, a declarat Mircea Dolha, deputat PNL.

În premieră, ediția a XXIV-a Festivalului Castanelor a fost organizată ca și un parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare.

„După foarte mult timp cele două entități, Consiliul Județean și Primăria Baia Mare sunt împreună așa cum nu au fost niciodată în scurta noastră democrație locală. Am trăit săptămânile trecute o mare nedreptate, când Baia Mare a pierdut titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Însă, proiectele frumoase demarate de Consiliul Județean, municipalitate și celelalte autorități publice, trebuie să continue. Ca maramureșeni, trebuie să felicităm câștigătorii, dar, totodată, putem face mai mult pentru orașul și județul nostru. Suntem o administrație tânără, suntem oameni politici tineri care avem, în sfârșit, un element comun: binele băimărenilor și al maramureșenilor”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

FESTIVAL ŞI MUZEE – Băimărenii vor avea acces gratuit la toate muzeele sâmbătă, 24 septembrie

„Este pentru prima dată când Consiliul Județean se alătură Consiliului Local Baia Mare și împreună am elaborat tot acest program artistic, cu o serie de evenimente culturale importante. Tot acest demers nu face decât să bucure băimărenii și maramureșenii prin asigurarea celor trei zile de sărbătoare”, a spus primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

La ceremonia de deschidere a participat și Alexandru Surdu, vicepreședintele Academiei Române.

„Distincția care trebuia să fie acordată orașului Baia Mare, din partea Academiei Române care este cel mai înalt for de interes național de cercetare și de contactare în științe, cultură și arte va fi că vă felicităm pentru activitatea deosebită pe care a desfășurat-o Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Maramureșene. Trebuie să luptați în continuare pentru că Maramureșul este cel mai frumos județ al României. Aici se păstrează cele mai frumoase tradiții”, a spus Alexandru Surdu, vicepreședintele Academiei Române.

Credit foto: Dan Mezok

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

6 COMENTARII

  1. Simona draga, inainte sa publici poate ti-ar fi de folos niste cursuri de gramatica, asa i-ar sta bine unui ziarist care se respecta si isi respecta cititorii, sau in secret, noi s anu stim, pune pe cineva sa-ti corecteze textele

  2. „Acest act de normalitate se poate reprezenta și prin prezența mea aici dar CEL MAI PERFECT era…” Mirciulica draga , PERFECT nu are grad de comparatie…Vai de gramatica noastra…

  3. domnule dolha mai tii minte când curtai o domnisoara care lucra la un magazin de haine de pe strada gării? cand o chemai insistent la un vin ? domnița era penticostala de aceea te a refuzat. pfff. rusinica:)

  4. Dolha, in ciuda exprimarii gresite, eu iti dau dreptate. Nu baimarenii gresesc, ci voi, politicienii si ziaristii care va sustin greselile. Dar asta inseamna TOTI politicienii, nu doar adversarii tai. Adica si tu si Chereches si Tagarlas si Man, nu doar Tataru sau Herteg. Oamenii ce sa faca? Aleg dintre voi pe cineva. Greseala e deci a celor care, in ciuda unor motive care ar fi trebuit sa ii faca sa se abtina, au insistat sa candideze. In anul in care a fost incarcerat, daca Anghel ar fi putut candida, ar fi castigat primaria din prima. Si nici atunci nu ar fi fost baiamrenii de vina. Demisia e un act de onoare atunci cand esti urmarit penal, caci daca esti nevinovat, adevarul te va repune in pozitia anterioara, chiar mai puternic. Sa insisti insa sa lasi orasul in situatia asta absurda, din care sa piarda si nominalizarea la titlul de capitala culturala, e de neinteles. E greseala de care vorbesti.

  5. dolha cere? oare cat il veti asocia pe chereches cu toti delicventii? toti cei care stau la masa decadentei sunt infractori de drept comun si l-au facut in toata forma pe Catalin Chereches iar acum vor sa se lustruiasca vorbind favorabil… cum sa aujnga un zetea sa reprezinte un judet? mai mult sa fie secondat de un anume dancus si un morar amandoi inca liberi pentru ca dna este nul in maramures. nici o grija bai! va umfla anu asta dna-ul din cluj si o sa vedeti soarele in viata urmatoare. jurnalism de 2 lei si politica de 2 bani, asta gasim aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.