AcasăEvenimentSARBATOARE - Ziua internationala pentru reducerea riscului dezastrelor naturale

SARBATOARE – Ziua internationala pentru reducerea riscului dezastrelor naturale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vineri, 12.10.2012, în toate subunităţile I.S.U. Maramureş se va desfăşura “Ziua Porţilor Deschise”, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, marcată în fiecare an în data de 13 octombrie.
Cu această ocazie, toţi maramureşenii sunt invitaţi să viziteze sediile subunităţilor, unde personalul I.S.U. va prezenta echipamentul şi tehnica de luptă. Tot vineri, 12.10.2012, cadrele inspecţiei de prevenire vor distribui materiale informative- broşuri şi pliante, cu privire la comportarea populaţiei în perioada premergătoare, în timpul şi după producerea dezastrelor naturale, respectiv în legătură cu campaniile naţionale de sensibilizare şi informare preventivă “Vreau să fiu voluntar” şi “F.O.C.- Flăcările Omoară Copii”.
Personalul inspecţiei de prevenire va fi prezent în următoarele locaţii: în municipiul Baia Mare- la Monumentul Ostaşului Român, în municipiul Sighetu Marmaţiei- în parcul “Grădina Morii”, în localităţile Vişeu de Sus, Târgu Lăpuş Borşa şi Bogdan Vodă- la sediile subunităţilor I.S.U., în Şomcuta Mare- în centrul oraşului, iar în comuna Fărcaşa- în parcarea de la S.C. Eaton.
Ziua de 13 octombrie a fost declarată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, prin rezoluţia 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Anul acesta, cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, O.N.U. a iniţiat proiectul “Femei şi fete: O forţă de rezistenţă vizibilă/invizibilă”, prin care se intenţionează evidenţierea rolului femeilor şi tinerelor în cadrul procesului de gestionare/restaurare a climatului de siguranţă înainte, în timpul şi după producerea dezastrelor, respectiv adaptarea comunităţii în faţa stihiilor naturii/schimbărilor climatice.
Miza proiectului este reprezentată de promovarea egalităţii de şanse dintre bărbaţi şi femei, acestea din urmă fiind caracterizate drept ,,furnizori eficienţi de informaţie”, empatice, motivate, personaje puternice, implicate în lupta pentru reducerea dezastrelor naturale.
Accentul se pune pe activitatea de voluntariat, fiind ilustrată implicarea femeilor şi tinerelor în diverse activităţi din sfera managementului dezastrelor pe întreg mapamondul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA