SARBATOARE – Peste 380 de lucrători din M.A.I.defilează pe sub Arcul de Triumf de Ziua Naţională a României

0
160

În pas de defilare, pe sub Arcul de Triumf, vor trece 384 (dintre care 51 studenţi de la Academia de Poliţie) de angajaţi ai M.A.I. organizaţi în patru subunităţi de jandarmi, pompieri, studenţi ai Academiei de Poliţie şi câte un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei.
Cele patru detaşamente de tehnică sunt formare din nouă echipaje moto şi 19 autospeciale de transport intervenţie şi autolaboratoare ale Poliţiei Române, trei echipaje moto şi nouă autospeciale de transport şi intervenţie ale Jandarmeriei, trei ATV-uri şi 13 autospeciale folosite de Poliţia de Frontieră, precum şi două echipaje moto şi autospeciale de intervenţie, stingere incendii, salvare, descarcerare, accidente colective, folosite de pompierii militari în misiunile specifice.
În faţa blocului de defilare al Ministerului Administraţiei şi Internelor se va afla Garda port drapel, urmată de un detaşament de gardă şi ceremonii militare, constituit din 59 de jandarmi care prezintă onorul într-o ţinută care ne aminteşte de glorioasa tradiţie a acestei arme.
Cel de-al doilea detaşament al Ministerului Administraţiei şi Internelor care va acorda salutul militar spectatorilor este format din 51 de jandarmi-luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” – Acţiuni Speciale.
În continuarea efectivelor Jandarmeriei Române, va trece pe sub Arcul de Triumf detaşamentul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, constituit din:
echipaje de servanţi pompieri, structuri de intervenţie destinate localizării şi stingerii incendiilor, precum şi salvării persoanelor şi a bunurilor materiale;
echipaje S.M.U.R.D. care intervin pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor persoanelor în urma diverselor accidente (de trafic, tehnologice, casnice sau alte situaţii în care acestea au rămas captive în medii ostile vieţii);
echipaje de salvatori de la înălţime care intervin pentru salvarea persoanelor folosind tehnici şi echipamente specifice de alpinism;
echipaje de intervenţie pirotehnică, dotate cu aparatură specifică, ce intervin la misiunile de detectare şi asanare a muniţiei rămasă neexplodată;
echipaje de intervenţie la urgenţe chimice, radiologice sau nucleare, cu misiunea de limitare şi înlăturare a efectelor accidentelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este integrator şi coordonator la nivel naţional al acţiunilor de răspuns din domeniul managementului situaţiilor de urgenţă. Acesta asigură coordonarea acţiunilor de intervenţie, specifice tipurilor de risc aflate în responsabilitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor.
De asemenea, în cadrul Sistemului Naţional pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, I.G.S.U. are misiuni de intervenţie şi coordonare a acţiunilor unor categorii de forţe în situaţia producerii unor situaţii de urgenţă de mare amploare cu efecte deosebite asupra populaţiei şi mediului înconjurător de tipul cutremurelor, inundaţiilor, accidentelor la construcţii hidrotehnice, avarii tehnologice, accidente pe căile de comunicaţii, avarierea gravă a sistemelor de gospodărie comunală.
În blocul de defilare al Ministerului Administraţiei şi Internelor vor putea fi admiraţi şi 51 de studenţi Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”.
Instituţie de învăţământ superior, singura cu acest profil din ţară, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” investită cu titlul, Grad de Încredere Ridicat din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, pregăteşte viitorii ofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi şi pompieri ai Ministerului Administraţiei şi Internelor la nivelul de performanţă specific instiţutiilor europene de învăţământ superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.