SĂRBĂTOARE LA IAŞI – 4.000 de credincioşi aşteaptă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

0
87
fotohttp://radioiasi.ro

SĂRBĂTOARE LA IAŞI Peste 4.000 de pelerini aşteaptă la rând, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru a se închina la sfintele moaşte, 13 persoane având nevoie de îngrijiri medicale în prima zi de pelerinaj.

Potrivit Jandarmeriei, marţi după-amiază, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, rândul de pelerini măsura peste jumătate de kilometru, aproximativ 4.000 de oameni aşteptând să se închine la raclă, scrie News.

Loading...

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, unitate care asigură ordinea publică în jurul catedralei ieşene, în prima zi de pelerinaj 13 persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar o femeie de 74 de ani, cu afecţiuni cardiace, a fost transportată la spital.

Totodată, au fost acordate patru amenzi, pentru cerşetorie.

Timpul de aşteptare al pelerinilor până să ajungă la raclă este de aproximativ trei ore.

Autocare cu credincioşi continuă să ajungă la Iaşi din întreaga ţară, cei mai mulţi pelerini, aproximativ 6.000, venind de la Voluntari, transportul acestora fiind asigurat de primăria condusă de Florentin Pandele.

Câteva mii de pelerini au asistat, marţi dimineaţă, la procesiunea scoaterii raclei cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva din Catedrala Mitropolitană din
Iaşi, acestea fiind depuse într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.

A fost necesară intervenţia jandarmilor pentru a-i proteja pe preoţii care purtau racla pe umeri, pe drumul către baldachinul instalat în curtea catedralei.

Peste 150.000 de credincioşi sunt aşteptaţi în această săptămână la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Info

Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here