SARASAU – Un ucrainean prins de politia de frontiera dupa ce a abandonat microbuzul ticsit cu tigari de contrabanda (VIDEO)

0
142

În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău si Negresti Oas au descoperit şi confiscat aproximativ 35.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, in valoare de peste 300.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. Pentru retinerea contrabandistilor, care nu s-au supus somatiilor prin voce,  politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma in plan vertical, fiind retinuti 3 cetateni romani si 3 ucraineni, care au fost prezentati procurorilor in vederea luarii masurilor legale. (CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALT CAZ DE CONTRABANDA)

Loading...

Ieri, 17 noiembrie a.c., în jurul orei 03.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău a observat mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un microbuz care staţiona pe DN 19, în apropierea frontierei de stat. La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie însoţită de câinele de serviciu care a procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză. Avand in vedere ca aceştia nu s-au supus somațiilor, lucrătorii noştri au tras, conform legii, două focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment, bărbaţii au sărit în apa râului Tisa şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului. La cercetarea terenului au fost descoperite 16 colete cu tigari, iar în microbuz încă 28 din acelaşi lot. Cele 44 de coletele cu ţigări au fost transportate la sediul S.P.F. Sarasău unde în  urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, in valoare de aproximativ 197.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

La scurt timp a fost identificat şi conducătorul auto, un cetățean ucrainean, care este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că numărul de înmatriculare al autoturismului aparţine unei alte maşini, fapt pentru care şoferul mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here