ȘANTIERE – În Baia Mare s-a dat startul unei ample acțiuni de reparație a drumurilor din întreg orașul. Vezi ce lucrări majore de reabilitare și modernizare urmează în următoarele luni în toate cartierele

4
2965

Curățenia de primăvară în municipiul Baia Mare nu înseamnă doar toaletarea copacilor și întreținerea zonelor verzi. Începând de astăzi, 6 aprilie, mai multe tronsoane rutiere au intrat într-un amplu proces de reparații. Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a făcut o vizită pe teren pentru a verifica modul în care societatea care a câștigat licitația publică pe contractul de asfaltare a drumurilor a început să își desfășoare activitatea la nivelul municipiului Baia Mare.
„Am demarat pe noul contract de întreținere drumuri reparațiile de primăvară, în special cele legate de plombări. Vrem ca în această săptămână să terminăm toate plombările din oraș. Avem, pe lângă aceasta, dorința să impulsionăm noul constructor, respectiv ARL Strabag, și să înceapă câteva lucrări importante cum ar fi asfaltarea pe drumul de pe Baraj, asfaltarea de pe străzile Iuliu Maniu și Victor Babeș, asfaltarea de pe strada Oltului, asfaltările din zona străzii Horea, respectiv a zonei dintre Piață și strada Crișan. Mia mult, ne dorim realizarea a foarte multe lucrări pe care le avem în cartierele unde s-a lucrat pe rețelele de apă și canalizare. Este vorba despre cartierul Săsar, cartierul Gării, Valea Borcutului, inclusiv strada Valea Borcutului și să vedem cum facem și cu zona Ferneziu-Firiza. Aici nu mă refer la strada principală pe care o vom reabilita și o vom asfalta în această primăvară, ci străduțele mai mici care trebuiesc asfaltate. Mai mult, în cartierul Valea Borcutului sunt foarte multe străzi pe care le-am preluat prin donație unde am făcut lucrări de apă și canalizare, sunt drumuri de macadam pe care va trebui să le aducem la stadiul de asfalt. Așadar, avem multă treabă în această primăvară și băimărenii vor vedea o acțiune foarte hotărâtă în ceea ce înseamnă reparații de drumuri, abordarea lucrărilor de drumuri”, a spus Cătălin Cherecheș.

foto-2-colaj-deschidere


În această perioadă, lucrările de reabilitare a drumurilor și reparațiile la tronsoanele rutiere vor fi efectuate de firma clujeană ARL, partener al societății de top Strabag. Acesta a câștigat licitația publică organizată de Administrația Publică Locală și în urma semnării contractului de execuție societatea va opera cu prețuri mult mai rezonabile decât societățile care au lucrat până acum la întreținerea drumurilor din oraș.

foto-3-colaj-deschidere
Vezi pe cartiere ce lucrări de investiții a planificat administrația locală a municipiului Baia Mare:
Până în 15 aprilie, administrația locală va efectua lucrări de plombare urgente în toate cartierele și zonele centrale. Până la 20 aprilie vor fi efectuate și lucrări pregătitoare pentru locuri de joacă, respectiv lucrări de asfaltări în curțile unor grădinițe și școli. Până la finalul verii bor fi efectuate și reparații izolate și colmatări ale unor străzi principale din orașul nostru. În următoarele trei, respectiv șase luni, vor fi efectuate ample lucrări de reabilitare și modernizare a străzilor din Baia Mare. Mai jos găsiți lucrările care vor fi efectuate pe fiecare cartier în parte.

În cartierul Valea Borcutului vor fi efectuate diverse tipuri de lucrări: refacere de fundații, trotuare, parcări, rețea pluvială, dar și asfaltări după finalizarea înlocuirii rețelelor de gaz. Va fi reabilitată strada Valea Borcutului, dar și lateralul de pe lângă Căminul Cultural. Vor fi reabilitate străzile Frumușeaua, Alunului, dar vor fi asfaltate și străzile afectate de lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare: Borzaș, Cristian, Prunului, Lidia Agricola, Bilțiu Dăncuș și Vida Geza.

În cartierul Săsar vor fi executate ample lucrări de reabilitare, asfaltare carosabil și trotuare, dar și amenajare de parcări pe străzile: Victor Babeș, Iuliu Maniu, Ioan Slavici, Sănătății, Soarelui și Gheorghe Marinescu. De asemenea, se va amenaja platforma denivelată la intrări în curtea școlii Nichita Stănescu, pe str. Iza. Va fi reabilitat și părculețul de la Biserica Sf. Cruce. Va fi refăcut total perimetrul încadrat de străzile Gh. Marinescu – I. Maniu – V. Babeș – Victoriei. Va fi amenajat accesul din str. Victoriei spre bl. Victor Babeș nr.162. Va fi reabilitat și bd. Decebal în zona dintre Victoriei și Independenței. Se va face reabilitarea parțială a străzii Dimitrie Cantemir, cu parcări, în zona OPC.

În cartierul Valea Roșie se va intra la reabilitarea străzilor Valea Roșie, Măgura, Construcției și Castanilor cu tot ce înseamnă refacerea de fundații a carosabilului, trotuare, parcări, consolidări și asfaltare.

Cartierul Griviței va beneficia de toate tipurile de lucrări de reabilitare și modernizare, de la refacerea de fundații, a rețelelor pluviale, asfaltare carosabil și trotuare pe străzile Ferăstrăului, Teodor Aman, Griviței, Barajului, Lunci, 8 Martie, Barajului, Corbului și Răzoarelor.

Cartierul Firiza va beneficia de lucrări complexe de refacere a fundațiilor, asfaltarea carosabilului și trotuarelor pe străzile Imașului (de la bifurcația Baraj până la intrarea în Firiza), Fântânele, Blidar și Lobodei.

În Cartierul Orașul Vechi se vor executa lucrări de refacere a străzilor din zona Mihai Eminescu afectate de lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare: Chioarului, Sebeșului, Dealul Groșilor, Cărbunari, Cernești, Dumbrăvița și Vrancei. Se va realiza și reabilitarea străzii Arieșului, zona de case, va fi refăcută Piața 11 Iunie și se vor reabilita și străzile Pietrosului, Tineretului, Săsar, Universității, Salcâmului, Cloșca, Horea (Cloșca – Simion Bărnuțiu), Oltului (Nisiparilor – Vasile Lucaciu), Metalurgiei, Mesteacănului, Runcului, Gheorghe Șincai (trotuare), Nicola Titulescu și va fi asfaltată curtea interioară a blocurilor din zona străzii Horea 46.

foto-4-colaj-deschidere

Cartierul Vasile Alecsandri va beneficia de asemenea de ample lucrări de reabilitare și modernizare din partea administrației locale. Vor fi refăcute străzile afectate de lucrări de extindere a rețelelor de apă și canalizare: Lebedei, Lupului, Bobâlna și 13 Decembrie. Va fi amenajată platforma denivelată de la intrarea în curtea Școlii Vasile Alecsandri, pe str. Banatului. Vor fi reabilitate străzile Mărășești, zona de case, Coltău, Mărășești, Păltinișului – Grănicerilor – complex Șatra, Aleea Mărășești, Macului (zona de blocuri), aleea de legătură dintre Păltinișului și Grănicerilor, parcări și trotuare pe strada Pășunii, dar și pe strada Melodiei. Se va realiza trotuar nou spre blocurile noi din spatele intersecției Republicii cu Grănicerilor, reabilitări ale străzilor Gheorghe Doja și Cosașilor. Se va face girație în zona Italsofa.

În cartierul Progresului se va realiza reabilitarea următoarelor străzi cu tot ce înseamnă refacere de fundații, asfaltare carosabil și trotuare: 22 Decembrie, Progresului, Culturii, Ecaterina Teodoroiu, Agriculturii și Luminiței. Amenajări de parcări, trotuare și alei vor fi făcute în zona administrației financiare – BCR – Serelor – Hortensiei, dar și în zona străzilor Florilor și Delavrancea.

Cartierul Traian va beneficia de asemenea de investiții la capitolul drumuri. Vor fi refăcute treptele în zona sălii sporturilor, va fi realizată o bandă suplimentară pentru viraj dreapta pe str. Aviatorilor, parcări și accese în zona Republicii cu Traian. Sistematizare, parcări și alei vor fi făcute în zona străzii Moldovei (zona dintre Bd. București – Republicii – Traian – Unirii), în zona Oituz – Dobrogei, amenajare de sens giratoriu la intersecția Bd. Traian cu Transilvaniei.

În cartierul Republicii vor fi reabilitate parcările de pe str. Coșbuc, zona adiacentă Școlii nr.14, amenajarea platformelor denivelate la intrările în curțile Școlilor Nicolae Iorga, George Coșbuc și Al. Ioan Cuza. Se va reface total zona Bilașcu, parcări și trotuare în zona podului Unirii și refacerea totală a zonei Cuza Vodă (zona dintre Bd. București – Republicii – Decebal – Coșbuc), inclusiv zona Semilună.

Cartierul Gării va beneficia de ample lucrări de sistematizare, parcări și alei în zona străzii Bogdan Vodă, amenajare de platformă denivelată la intrarea în curțile Școlilor Dimitrie Cantemir, Al. Ivasiuc și I.L. Caragiale. Va fi refăcut platoul și trotuarul în zona Complexului Rapid Gară. Se va realiza sistematizarea, parcările, aleile în zona plantelor (în zona dintre Bd. București – Republicii – Gării – Traian).

În Cartierul Depozitelor sunt prevăzute reabilitarea străzilor Bazaltului, Fabricii, Iazului, va fi amenajată platforma denivelată la intrarea în curtea Școlii nr.18 de pe str. Filaturii, Se va realiza sistematizarea, parcări și alei în zona străzilor Motorului, Depozitelor și Mărgeanului, dar și în zona Dragoș Vodă respectiv Filaturii. Asta înseamnă mai exact refacerea fundațiilor străzilor, reabilitarea și asfaltarea trotuarelor, aleilor și a carosabilului. Va fi de asemenea amenajat un sens giratoriu la intersecția străzilor Motorului și Mărgeanului.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

  1. Vai de steaua lor lucrari … pe langa ca se fac cu intarziere de vre-o 2 ani se fac si in graba si la fel de prost ca pana acuma … peste un an o sa platim sa vina sa repare ce fac acuma si tot asa …

  2. Breaking news ar fi sa construiasca o parcare subterana sau metrou.
    Cat de lingai puteti fi ca sa prezentati tot ce scuipa kake?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.