SANCȚIUNI – Vânzările la preț redus sancționate de Protecția Consumatorilor

0
122
foto primarie6.ro

SANCȚIUNI Aproape o lună au verificat comisarii de la Protecția Consumatorilor dacă agenții economici respectă toate regulile impuse de lege în cazul vânzărilor cu preț redus.

 SANCȚIUNI Asta indiferent dacă a fost vorba despre soldări, lichidări de stoc sau despre vânzări promoționale.

Perioada este una în care ofertele de gen nu lipsesc, ci dimpotrivă. Iar multe dintre ele se pot dovedi incorecte.

Tocmai de aceea zeci de agenţi economici au fost trecuți prin verificări și nu puțini au fost cei la care s-au depistat abateri de la de la prevederile legale.

Oficialii instituției de control spun că nerespectarea regulilor de fixare a prețurilor, prezența la vânzare a unor textile care nu aveau menționat pe etichetă „preţ vechi/preţ nou”, precum și practicarea reducerilor de preț la diverse produse fără a informa consumatorii că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil sunt câteva dintre cele mai des întâlnite nereguli.

Citeşte şi CONTROALE – Poliţiştii verifică legalitatea transporturilor de material lemnos

În aceste condiții nici sancțiunile nu s-u lăsat prea mult așteptate. Astfel că cei găsiți în neregulă s-au ales fie cu amenzi, al căror cuantum se ridică la câteva zeci de mii de lei, fie cu avertismente.

Iar cum reducerile atrag de obicei numeroși clienți, comisarii de la Protecția Consumatorilor spun că fiecare dintre cumpărători trebuie să știe că orice vânzare cu preț redus trebuie anunțată ca atare și însoțită de perioada de desfășurare.

De asemenea, potențialii cumpărători sunt sfătuiți să verifice dacă oferta mai este valabilă și nu în ultimul rând dacă reducerea anunţată este identica cu cea reală.

C.A.

sursa foto

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.