Salvatorii isi pun viata in pericol in incercarea de a transporta bolnavii cu targa la ambulante. Podul peste Iza este marul discordiei la Bârsana (VIDEO INCREDIBIL)

1
372

La un pas de revolta au fost satenii din localitatea maramureseana Bârsana. 30 de familii care locuiesc pe Valea Slatinii vor podul mult promis de autoritati peste raul Iza care sa le permita accesul pe ulita pe care locuiesc. Mai mult, acestia sustin ca au constribuit cu bani pentru construirea podului iar lucrarile nici macar nu au fost incepute. De cealalta parte, autoritatile locale sustin ca nu sunt bani. Pana cand se va gasi o solutie echipajele medicale ori ale pompierilor nu prea au cum interveni in caz de nevoie. Imaginile filmate de un localnic cand un bolnav este transportat cu targa peste puntea ingusta din lemn sunt elocvente.

Paramedici, asistenti, politisti dar si localnici. Toti dau o mana de ajutor pentru a transporta un bolnav peste o punte de lemn periculoasa care traverseaza raul Iza, in Maramures. Oricand puntea se poate rupe iar salvatorii pot ajunge victime.

Salvatorii isi pun viata in pericol (imagini amator)

Acestea sunt imaginile care au revoltat cele peste 30 de familii care locuiesc pe Valea Slatinii din Bârsana. Oamenii s-au saturat de promisiuni si vor ca lucrarile la podul care sa traverseze raul Iza sa inceapa. Se tem pentru ei, se tem pentru viata copiilor care zi de zi traverseaza puntea subreda.

„Si cum pot si eu trec pe aici. Eu sunt si beteaga si puntea asta e rea. Putem peri aici si nu poate veni nimeni la noi, daca ne arde casa, ne arde de se aprinde. S-o aprins casa si nu o putut trece nimeni. Bolnavul cu targa pe punte. Cum ia bolnavul de aicea si il duce? Ca s-o rupt puntea si era sa cada in apa de rasul lumii eram” a povestit o localnica.
„Ea cu copilul de clasa intai intrebati-o pana acuma o mers zi de zi la scoala. De ce nu o venit primarul sa vada oare daca copilul pica. Cine il ajuta. Ai mei cinci copii o umblat la scoala. Oare venit-o cineva sa se intereseze. Cand am fost sa nasc ultimul copil o venit barbatu-mi-o pana aici si nu o venit salvarea, am oprit o masina si m-o dus la dispensar. De acolo o venit numai salvarea. Am putut sa nasc aici ca cine o stiut. Mai sunt femei aici” spune o alta localnica.
„Facem un inconjor de 6-7 kilometri, cand avem nevoie de masina, cu salvare cu ceva. Pe aici puntea s-o reparat in iarna” sustine un localnic. Mai mult, satenii sustin ca au contribuit cu bani pentru ca visul lor sa devina realitate. Numai ca totul s-a dovedit a fi in zadar.
“In urma cu vreo trei ani noi am mers si am vorbit cu domnul primar si o zis ca daca avem o suma de 24 de milioane de lei vechi in ziua respectiva el incepe demersurile pentru pod. Ne-o pus sa stragem bani, la aproximativ 130 de milioane de lei cum o fost atuncia, dintre care 24 milioane I s-a dat personal la domnul primar in ziua respectiva. Restul banilor  a ramas la un alt domn care e plecat in Franta. Acuma de cate ori mergem la primarie niciodata nu ii de gasit sa ne dea o explicatie. Unii oameni care au dat banii vor ori pod ori bani. Banii in intregime nu is de unde sa ii restituim” spune o localnica.

Declaratii sateni si autoritati

„Aicea sunt circa 33 de familii care inca de la inceput au solicitat acest pod peste Iza pentru ca este necesar. Din pacate autoritatile locale nu au reusit pana sa le satisfacem aceasta dorinta, probabil si din prisma faptului ca in aceasta zona a Maramuresului se investeste foarte putin. Banii de la Bucuresti sunt foarte putini” a declarat Teodor Stefanca, viceprimar Bârsana.

Nimeni nu stie cand satenii vor avea un pod rutier in zona. Pana atunci insa satenii care locuiesc pe Valea Slatinii sunt hotarati sa mearga zi de zi la Primaria pentru a-i cere explicatii primarului.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.