SALUBRIZARE – Amplă acțiune de curățenie în zonele Cuprom și Horea. Vezi video

8
1160

SALUBRIZARE  Câteva zeci de persoane au pus astăzi mâna pe matură și făraș în cadrul unei ample acțiuni de salubrizare a zonelor Cuprom și Horea. Astfel de acțiuni au loc periodic în cele două locații numai că riveranii indiferenți la eforturile depuse aleg să ignore de cele mai multe regulile bunului simț și aruncă gunoaiele pe unde apucă.

Tocmai de aceea municipalitatea a decis ca de acum astfel de acțiuni să fie efectuate mai des, iar locuitorii din zonă să fie și ei implicați. „Este o acțiune pe care ne propunem să o desfășurăm de două ori pe săptămână, respectiv în fiecare marți și sâmbătă, astfel încât treptat toți locuitorii zonei să contribuie la curățenia acesteia, atât în blocuri cât și între aceste unități locative. Nu va și ușor dar sperăm ca încet încet, să convingem și cetățenii de etnie romă sau locatarii din aceste zone că e de datoria lor să își asigure curățenia cel puțin în locul unde domiciliază”, a spus Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Bogdan Gavra, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei muncipiului Baia Mare, spune că „astăzi, aproximativ 70 de persoane dintre care beneficiari ai legii ajutorului social, tinerii și copii care beneficiază de sprijin în cadrul Centrului Comunitar Romanii, împreună cu angajații firmei de salubrizare a orașului, au încercat să de-a  o noua față zonei. Aceste acțiuni vor continua în funcție de vreme și  timpul liber disponibil al locuitorilor zonei, pentru că ei sunt principalii factori ai dezordinii și mizeriei din zonă și cred că tot ei trebuie să fie primii atunci când se fac acțiuni de salubrizare în acest loc”.

Este de menționat că reprezentanții autorității locale atrag atenția asupra   faptului că și în alte zone ale orașului există cetățeni care depozitează gunoaie sau moloz te miri unde și că ar fi de dorit ca prin efortul comun al tuturor, astfel de situații să fi cât mai rar întâlnite.

ActualMM

 

 

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

8 COMENTARII

  1. Cum ar fi daca acesti ”concetateni”, ca daca le spun altfel ma numiti rasist, si-ar pierde chiriile si implicit locuintele daca nu mentin curatenia? Platesc chirii modice, se declarata jigniti ca au fost ”ingraditi” cu un gard (care defapt e ffff benefic) s.a.m.d
    O groaza de tineri stau cu parintii sau abia isi permit sa plateasca o chirie, si astia se lafaie in acele locuinte devenite insalubrate, desi unele au fost reabilitate. I-ati obisnuit cu ponemi in goana dupa voturi, dar uitati un lucru: cum ii cresti asa ii ai!
    Sprijiniti tinerii si cetatenii care merita sa obtina o astfel de locuinta, care au decenta si bun simt, care muncesc si isi platesc taxele si impozitele si mai presus de orice, pastreaza curatenia.

    Cu aceasta actiune, ”va felicit” ca din banii cetatenilor ati decis sa faceti curat la niste putori!

  2. ai dreptate Bogdan , astia nu merita nimik , se scalda in gunoi si asteapta sa mergem noi sa facem curat , focar de infetie , in loc sa ajute cu locuinte sociale tinerii care abia au un loc de munca sau famili cu copi care chiar au probleme ei ii ajuta tot pe aia care ne trag in jos , de aia imi merge mie 35% din salar pt niste oameni care nu isi platesc nici chiria care oricum este sub nivelul penibilului , care nici apa si nici curentul nu il platesc , merg la spital si asteapta minuni ( sanatatea nu o platesc dar cheltuieli sunt de zeci de mii ) , merg cu autobusul ( mananca seminte si fac mizerie in el , asculta muzica „ manele sau restul cimpanzeilor ” si deranjeaza pe toata lumea dar bilet niciodata si nu le face nimeni nimik ( daca eu nu am bilet mai ca nu vin mascatii ), doamne sfinte ei sunt discriminati ……astia nici in desert nu sunt buni sa locuiasca pt ca si acolo distrug ecosistemul intr-un an , astia sunt mai ceva ca si radiatile sau explozile nucleare ……. pamant peste voi ……si da sunt poate rasist pt ca imi iubesc tara si astia ne-au facut de kkt in toata lumea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.