SĂ NU UITĂM SONDAJELE – PNL are aproape 50%, PSD rămâne unde a fost, iar după ele e un gol imens

1
131

Jurnalistul Cătălin Striblea dezvăluie, pe blogul personal, un sondaj intern al PSD. Potrivit cercetării sociologice, social-democrații au un scor apropiat de 40%, în timp ce PNL a urcat la aproape 50 de procente. Potrivit lui Cătălin Striblea, sondajul arată niște tendințe care nu sunt pozitive, deoarece, nu există un al treilea partid care să preia electoratul nemulțumit de cele două mari formațiuni politice, situație care ar favoriza apariția unor partide populiste.

„Fix înainte de scandalul cu Udrea, PSD a comandat un sondaj intern care arată nişte tendinţe absolut clare pentru perioada următoare. Şi dacă mă întrebaţi pe mine, nu vorbim de cele mai bune. Astfel, PNL a ajuns la o intenţie de vot de aproape 50 de procente. S-a suit acolo pe umerii lui Klaus Iohannis. PSD rămâne în zona obişnuită, adică aproximativ 40 la sută. Ce este interesant e că dacă îi întrebi pe oameni separat de PNL vechi şi PDL, primul o sa aiba vreo 40 de procente si cel de-al doilea o să aibă doar 7 la sută. Nu asta este însă situația îngrijorătore. Ci, că după cele două partide uriașe se naște un hău uriaș. Nicio formațiune politică nu se mai vede în jos. Iar asta dă spațiu unei forțe populiste care poate să crească spectaculos pe fondul dezamăgirii fața de clasa politică”, scrie jurnalistul Cătălin Striblea pe blog.

Acesta comentează și alte date din sondaj, precum încrederea în personalității politice, lider fiind Klaus Iohannis, cu un grad de încredere de 70%. De asemenea, Cătălin Striblea remarcă faptul că respondenții apreciază și încurajează conlucrarea dintre premier și președinte. Scopul comun al acestora ar fi, potrivit lui Cătălin Striblea, dărâmarea grupării Udrea-Băsescu.

„În ce privește persoanele, Klaus Iohnnis este de neclintit. Stă solid la o cotă de 70 de procente, alături de Raed Arafat. Victor Ponta e aproape de 40. Și ce e foarte interesant că populația își dorește liniște între cei doi. 70 la sută apreciază actuala stare de fapt în care președintele și premierul conlucrează. Culmea e că la o altă întrebare, legată de o și mai puternică pace socială, acesta este încurajată de încă 70 de procente.

Așadar, mă aștept ca Iohannis și Ponta să se bucure și mai mult de noua lor prietenie în perioada viitoare. Și să tragă fiecare cât pot de mult din dărâmarea grupării Băsescu-Udrea”, punctează jurnalistul.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Cu parere de rau ACEST TRASEIST tv striblea mai bine dupa perioada de boala ramanea un anonim,, iata ca se vede foarte clar ca ii este mintea super bolnava,, crezand si mintind pe unde apuca cu neste emisiuni TV la B1 de tot cacatul, revenim ,, deci impostorul are parere pozitiva despre pnl, intrebare CINE SUNT ACTUALII MEMBRII PNL???? fostii pdl, iata ce faceau pana mai prin 2012,, te crucesti cat au furat tara asta , basescu fuge cu 50 de dosare grele, a schimbat 5000 de judecatori si procurori,, toate in favoarea pdl cativa vreo 15 foarte grei buni de puscarie de la cel puitn 10 ani in sus si recuperarea imediata a banilor la stat, dar urgent!!!!!!,, deci inca oadat acest striblea sa plece si ca el mai sunt pupincuristii nostrii locali de la emm, glasul, graiul, maramuresenii, infomm, chiar ziarmm,, o parte,, ca s nu mia vorbim la nivel mare in excrementul zilei,, acolo unde acum si striblea isi face veacul omule sa-ti fie rusine te-ai alaturat unor ca pora, prisacaru, negrea stelian, puscalau, matei sorina alta traseista, ppietraru, marian mircea , neste anallingai alui basescu si udrea si acum au intors foaie pai ce fel de animale sunteti voi toti astia cu fete de tot cacatul !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.