AcasăLifestyleSănatateSĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS - Un nutriţionist dezvăluie reţeta ideală de ciorbă

SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS – Un nutriţionist dezvăluie reţeta ideală de ciorbă

spot_img

DISTRIBUIȚI

SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS Ciorbele de legume, cu sau fără carne, sunt extrem de nutritive şi săţioase.

SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS Nu trebuie să renunţăm la mâncărurile tradiţionale, mai ales la ciorbă, ci doar să le reinventăm puţin şi, bineînţeles, să ştim alături de ce le mai mâncăm.

Ciorba perfectă, atât la gust, cât şi din punct de vedere nutritiv, ar trebui să conţină multe legume, în special rădăcinoase, legume de sezon, multă verdeaţă, carne sau peşte. Poate fi însă şi doar de legume.

Ciorba gătită în felul acesta nu ne aduce kilograme în plus; ea trebuie consumată ca fel principal, la prânz sau cină, explică pentru ziare.com nutriţionistul Nela Pricop.

Porţia corectă ar trebui să se limiteze la 350 ml de ciorbă, iar carnea din bol să nu depăşească 100 grame pentru femei şi 150 de grame pentru bărbaţi.

Nu se va mânca cu pâine şi nici nu vom avea un alt fel de mâncare după o ciorbă de legume cu carne. În schimb, pentru un plus de savoare, se pot adăuga 1-2 linguri de iaurt cu 3,5% grăsimi.

Regula de aur este să nu adăugăm în ciorbele de carne cu legume cartofi, paste făinoase sau orez. Este permis cartoful doar în ciorbele de legume, fără carne şi fără a fi mâncate cu pâine.

Una dintre greşelile făcute de majoritatea gospodinelor este de a arunca apa în care a fiert carnea. Fiertura aceea este extrem de nutritivă; carnea şi-a lăsat, fără doar şi poate, o bună parte din proprietăţi.

A doua greşeală ar fi fierberea îndelungată a legumelor; acestea îşi pierd valorile nutritive la temperaturi foarte mari şi gătite excesiv.

citeşte şi EXAMEN LA FINAL – Concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ din Maramureș s-a terminat

Greşeala supremă în prepararea ciorbelor o reprezintă folosirea bazelor de mâncare, a cubuleţelor concentrate cu diverse arome, a borşului sub formă de praf. Prin adăugarea lor nu facem altceva decât să ne otrăvim mâncarea.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA