S-A TERMINAT CU ȘMECHERIILE – Românii care cumpără mașini la mâna a doua vor putea verifica numărul de kilometri reali printr-un SMS la Registrul Auto Român

0
1731
Românii care achiziționează mașini second hand vor putea verifica printr-un simplu SMS la Registrul Auto Român (RAR), care este kilometrajul real al autoturismelor, dar și eventualele daune pe care le-a suferit, potrivit unui comunicat al Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Cele două instituții au anunțat mai multe proiecte comune, iar unul dintre acestea este legat de informarea rapidă și corectă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua.

”Practic, printr-un SMS transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii pot afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul.
Autoritatea de Supraveghere Financiară, în limitele furnizării unor informații care se supun reglementărilor de protecție a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informații privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună”, se arată în comunicatul instituției, citat de Libertatea.

ITP-ul se suspendă după accident

Un alt proiect prevede efectuarea de inspecții tehnice de siguranță pentru mașinile implicate în accidente. Dacă sistemele de siguranță ale mașinilor sunt avarariate, atunci ITP-ul se suspendă. După reparația autoturismului și verificare, ITP-ul reintră în valabilitate.

Sursa info și continuarea articolului pe Libertatea.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.