S-A DECIS – Un italian, noul președinte al Parlamentului European

0
102

S-A DECIS  Italianul Antonio Tajani, candidatul dreptei, a fost ales marţi în funcţia de preşedinte al Parlamentului European, după al patrulea tur de scrutin, informează News.ro. Fostul comisar european şi purtător de cuvânt al lui Silvio Berlusconi l-a înfruntat în ultimul tur pe compatriotul său Gianni Pittela, candidat al social-democraţilor. Tajani, un conservator încă apropiat lui Silvio Berlusconi, a obţinut 351 de voturi, faţă de 282 Pittela. Candidatul PPE, în vârstă de 63 de ani, a beneficiat de susţinerea majorităţii europarlamentarilor liberali din ALDE şi a conservatorilor din ECR.

El şi-a luat angajamentul să fie un preşedinte “neutru, să servească toţi europenii şi să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: securitatea, migraţia şi locurile de muncă”. După anunţarea rezultatului votului, preşedintele în exerciţiu al PE, Martin Schulz, a fost omagiat cu aplauze, relatează Vocea.biz.

După victoria lui Tajani în cursa pentru preşedinţia Parlamentului European, PPE controlează toate cele trei instituţii europene cheie : PE, Consiliul European (Donald Tusk) şi Comisia Europeană (Jean-Claude Juncker).

Antonio Tajani este o imagine oarecum controversată, ca urmare a acuzaţiilor cu privire la rolul jucat în scandalul Dieselgate. De asemenea, acesta este cunoscut pentru poziţia conservatoare cu privire la rolul femeilor în societate şi familie.

 

Sursă info.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.