S-AU ÎNCURCAT PARAȘUTELE ÎN AER – ACTUALIZARE – Și femeia, handbalistă în Liga Națională, a murit! Accident la Clinceni cu trei victime

0
1189

Pe aerodromul de la Clinceni a avut loc duminică dimineața un accident, în timpul unui exercițiu în care sunt au fost implicați trei paraşutişti. Un instructor era cu un pasager, iar al treilea singur. Acesta din urmă a decedat. Ceilalţi doi paraşutişti au fost grav răniţi şi au pronostic rezervat, potrivit SMURD Floreasca.

media-144517729091116300

ACTUALIZARE – Femeia ranita in accidentul de parasutism de la Clinceni, de duminica dimineata, a murit la Spitalul Universitar, pe masa de operatie. Tanara de 27 de ani, Andreea Nica, a sarit cu parasuta cu instructorul Adrian Costandache, in varsta de aproximativ 43 de ani, urmati de un alt parasutist, Daniel Floroiu, de 50 de ani. Nica era jucătoare de handbal la Slobozia, în Liga Națională, și evolua pe postul de portar.

Un parașutist a murit duminică dimineața, în timpul unui exercițiu pe aerodromul Clinceni. Daniel Floroiu a vrut să facă o manevră de întoarcere, moment în care paraşuta s-a încurcat, iar el a căzut în gol 15 metri. Bărbatul,  în vârstă de aproximativ 40 de ani,  s-a  aflat în stop cardio respirator în urma accidentului și  a fost declarat decedat.

Un alt bărbat în vârstă de aproximativ 30 ani a intrat în stop cardio-respirator și i se fac manevre de resuscitare.

A treia persoană rănită este o femeie, tot parașutist. I se acordă ajutor medical și este în stare conștientă, urmând să fie transportată la spital. La fața locului au fost trimise două echipaje și un elicopter de la SMURD.

646x404Accidentul a avut loc la aproximativ 70 de metri deasupra solului și s-a petrecut între două parașute care s-au ciocnit în aer.  Femeia accidentată era un pasager care făcea  un salt în tandem  împreună cu instructorul, a anunțat un reprezentant al aerodromului din Clinceni. Deocamdată nu se știu exact cauzele accidentului. Condițiile meteorologice erau bune pentru parașutism. Reprezentantul aerodromului NU a confirmat faptul că unul dintre cei trei implicați în accident și-a pierdut viața. Informația a fost însă confirmată de secretarul de stat Raed Arafat.

Toți cei trei parașutiști au fost transportați de la Clinceni, fie cu ambulanțele SMURD, fie cu elicopterul. Se pare că persoana decedată este parașutistul care era singur. Parașuta lui ar fi acroșat-o pe cea de a doua, în care se aflau un instructor și un pasager.

Ancheta este în plină desfăşurare pe aerodromul Clinceni. Un reprezentant al aerodromului a explicat că bărbatul decedat ar fi avut 100 de salturi la activ. Celălalt paraşutist cu pasager este un instructor experimentat, cu aproximativ 4 mii de salturi la activ. Instructorul şi femeia au sărit primii. Femeia sărea pentru prima oară.

Femeia are traumatism cranio – cerebral minor, traumatism toracic, traumatism de bazin. Elicopterul SMURD a preluat un bărbat de 43 de ani, care va fi transportat la spitalul Floreasca. Toate victimele sunt în stare gravă, cu pronostic rezervat, a declarat reprezentantul SMURD Floreasca. Bărbatul care a supravieţuit este în comă indusă.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.