S-AU ALES CU DOSARE PENALE – Un minor și prietenul său de 19 ani din Bistrița-Năsăud au furat fân în valoare de 900 de lei 

0
126

S-AU ALES CU DOSARE PENALE  În perioada 31 decembrie 2017 – 8 ianuarie 2018, de pe raza comunei Lechința au fost furați 90 de baloți de fân, în valoare de 900 lei. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat făptașii: un minor de 16 ani și prietenul lui de 19 ani, ambii din Bungard.

Loading...

Deși baloții au fost recuperați, cercetările continuă în acest dosar penal de furt calificat. Polițiștii oferă câteva sfaturi gospodarilor, pentru a preveni furturile din gospodărie:

  1. Lăsaţi pe timpul nopţii în curtea sau zona respectivă o sursă de lumină, cel mai potrivit fiind un senzor de proximitate care să se declanşeze ori de câte ori este detectată mişcare în zonă.
  2. Dacă, în activităţile gospodăreşti, apelați la ajutorul unor muncitori zilieri, este important să cunoaşteţi câteva lucruri despre ei şi dacă prezintă încredere. În cele mai multe situaţii aceştia pot deveni hoţi şi găsesc foarte uşor modalităţi de valorificare a bunurilor furate, la preţuri derizorii.
  3. Nu achiziţionaţi produse de la persoane care vi le oferă la un preţ cu mult mai mic faţă de preţul pieţei. Acestea pot proveni din furturi;
  4. Folosiţi câini de pază care să intimideze sau chiar descurajeze hoţii.
  5. Nu lăsaţi deschise uşile de la poduri, hambare, şoproane, afumători. Asigurați-le cu un lacăt sau o încuietoare solidă.
  6. Nu lăsaţi la îndemână sau în locuri uşor de găsit chei de la anexele gospodăreşti.
  7. Verificaţi constant aceste anexe, pentru a lua măsuri imediate în cazul în care observați lipsa unor produse.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.