S-AR FI INTOXICAT CU FUM – Mai multe echipaje medicale au intervenit la o școală în Prahova după ce mai mulți copii au acuzat stări de rău

0
110
Mai multe echipaje medicale au intervenit, vineri, la școala din localitatea Sălciile, județul Prahova. Asta după un apel la 112 în care autoritățile erau anunțate că mai multor copii cu vârste de 10 și 11 ani li s-a făcut rău în timp ce se aflau la cursuri.

Există suspiciunea că elevii s-au intoxicat cu fum ori cu monoxid de carbon, relatează Libertatea. Ambulanțe de la Serviciul Județean Prahova și de la SMURD, dar și o autospecială pentru transportul victimelor multiple au fost trimise de urgență, vineri, la școala din comuna Sălciile, după ce mai multor copii li s-a  făcut rău. Conform medicilor de la ambulanță, șase elevi au acuzat amețeli, dureri de cap și stări de vomă.

Reprezentanții ISU Prahova au bănuit inițial că ar fi vorba despre o intoxicație cu monoxid de carbon, însă ajunși la școală pompierii au constatat că în sala în care se aflau cei șase copii este amplasată o sobă pe lemn, dar sunt și calorifere, așa că se ia în calcul ipoteza intoxicației cu fum ori cu monoxid de carbon.

Medicii de la ambulanță spun că au mai găsit la școală doar patru dintre cei șase elevi care au acuzat stări de rău, doi dintre cei fiind luați acasă de către părinții care nu au mai așteptat sosirea echipajelor medicale. În școală se aflau alți 13 copii care nu au acuzat simptome. Cu toții sunt însă evaluați medical, pentru ca medicii și paramedicii să fie siguri că nu au și ei probleme de sănătate.

Sursa info: Libertatea.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.