RUȘINE, CFR! – Podul de la intrarea în Baia Mare dinspre Recea, reabilitat de primarul Cherecheș fără aceptul CFR, după ani de rugăminți neluate în considerare

0
2376

RUȘINE, CFR!   Toată lumea cunoaște starea de degradare continuă a căilor ferate, podurilor și stațiilor CFR din România, dar și modul în care instituția care le adminstrează NU ia nici un fel de măsuri.

Deși prețul unui bilet de tren în România nu este cu nimic mai ieftin (poate în unele cazuri chiar mai scump) decât în alte țări mai dezvoltate, felul în care arată și este folisită infrastructura căilor ferate în țara noastră este una absolut jenantă. Din nefericire, nici călătorii nu se pot bucura de condiții de drum măcar la standardele minime în majoritatea trenurilor existente.

Nici măcar acolo unde există dorință și implicare din partea administrației publice locale, cei de la CFR nu vor nici măcar să audă de ajutor. Chiar dacă, pe parcursul anilor, cel puțin în Baia Mare, li s-a propus să predea, strict pentru reabilitare, podul CFR din zona Gării, dar s-au făcut demersuri chiar și pentru gară în sine. S-a dus primarul de la Ana la Caiafa și înapoi, a vorbit cu greii din CFR, cu ministerul de resort și cine știe câte alte persoane cheie din Guvern. Însă…nimic. Așa că s-a săturat și s-a apucat să reabiliteze, fără acceptul celor de la CFR Infrastructură.

Este vorba despre podul de la Dorna, de la intrarea în oraș, o structură importantă și extrem de vizibilă, amplasată la una dintre cele mai intens circulate artere de ieșire/intrare în Baia Mare.

După cum spune chiar el, primarul Cătălin Cherecheș a încercat de nenumărate ori să discute cu cei de la CFR Infrastructură, ba chiar a început să se roage de ei să renoveze podul. Când și-a dat seama că nu există vreo șansă ca cei care administrează căile ferate să facă ceva în privința podului, a decis să se ocupe el. Dar, pentru că podul nu e în administrarea municipalității, era nevoie de acordul celor de la CFR pentru renovarea acestuia. Acord care… surpriză: nu a fost dat. Așadar, Cherecheș a decis să renoveze podul de la Dorna fără permisiunea CFR.

Am renovat podul. Nu cred că mai e cazul să vă descriu în ce condiții era, ați văzut de fiecare dată când treceați pe acolo, o rușine! M-am tot rugat ani de zile de cei de la CFR infrastructură să îmi dea acordul să îl renovez, dacă pentru ei nu a fost o prioritate. Evident, nu au binevoit nici măcar să îmi dea acordul să mă ocup eu. Așa că… l-am renovat fără acordul lor. Pentru băimăreni, pentru Baia Mare, să nu ne mai fie rușine că din cauza lor una dintre intrările în orașul nostru arată dezolant!”, a scris primarul municipiului Baia Mare pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

v jmv

Adrian Barbur/ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.