RUSALII ÎN SIGURANŢĂ – Sfaturi pentru sărbători cu adevărat liniştite

0
146

RUSALII ÎN SIGURANŢĂ În perioada 18-20 iunie, poliţiştii maramureşeni vor acţiona cu autospecialele din dotare şi vor organiza zilnic patrule de siguranţă publică pedestre şi auto.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe arterele de circulaţie din judeţ pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Aceştia vor acționa cu aparatura radar pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă regimul legal de viteză şi pun astfel în pericol siguranţa rutieră.

Structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenurile de călători precum şi în staţii şi triaje de cale ferată.

Urmare a ordinului ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, şeful Poliției Române, chestorul de poliţie Bogdan Despescu, a dispus ca aproape 11.500 de poliţişti şi 4.000 de autospeciale să acţioneze la nivel naţional, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca minivacanţa de Rusalii să o petreceţi în siguranţă.

Reamintim tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren.

Poliţiştii maramureşeni vă sfătuiesc să fiţi atenţi la bunurile dumneavoastră

Pentru sărbătorirea zilelor libere de Rusalii, unii preferă să călătorească, alţii să iasă la iarbă verde, în natură. Poliţiştii maramureşeni le recomandă tuturor să nu uite că, puțină atenţie poate preveni unele evenimente neplăcute.

AVEŢI GRIJĂ DE BUNURILE PERSONALE, ATUNCI CÂND VĂ RECREAŢI!

În minivacanţă probabil că vă veţi relaxa la iarbă verde. Poliţia vă recomandă să acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale, pentru a nu fi prejudiciaţi!

Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale!

Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!

Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portofele, telefoane mobile – la vedere pe plajă!

CELOR CARE CĂLĂTORESC ÎN STRĂINĂTATE:

Celor care au ales să se deplaseze cu avionul le recomandăm să nu păstreze obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat) în bagajele pentru cală!

Dacă aveţi nevoie de servicii turistice, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, www.mdrt.ro, la secţiunea Turism/Unităţi/Centre turistice găsiţi informaţii utile despre agenţiile de turism licenţiate, staţiuni turistice atestate, centre de informare turistică etc..Nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate pe durata călătoriei cu trenul sau cu avionul, în gară, în aeroport, în parcare ori la hotel!

Folosiți taxiurile autorizate, iar după ce începe cursa verificați ca aparatul de taxare să funcționeze!

Bunurile de valoare și banii pe care îi aveţi trebuie păstrați în seiful hotelului!

Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.