Rugby. Superliga. Timișoara și Steaua, au reușit victorii cu bonus ofensiv în prima etapă

0
90

Disputate sâmbătă, primele două meciuri din etapa inaugurală a ediției 2012 a Superligii la rugby s-au încheiat cu victoria oaspeților: CSM București – RCM UV Timișoara 7-48 și Poli Agro Iași – Steaua 20-54. Astăzi sunt programate celelalte două partide ale rundei: ”U” Cluj – CSM Baia Mare (ora 11.00, în direct pe rugbytv.ro) și Dinamo – Farul (ora 15.00, în direct la GSP TV).
Întâlnirea de pe stadionul Olimpia din Capitală a fost departe de disputa echilibrată pe care o anticipau mulți. Sub comanda noului antrenor, sud-africanul Chester Williams, campion mondial în 1995, bănățenii au dominat întâlnirea, obținând și punctul bonus ofensiv (se acordă pentru cel puțin patru eseuri marcate într-un meci).
La RCM UV Timișoara a evoluat și Cătălin Fercu, care, la revenirea pe teren după suspendarea dictată în urma deciziei sale de a nu merge în Noua Zeelandă, la Cupa Mondială – aripa originară din Brașov a motivat că are frică de un zbor atât de lung cu avionul / a înscris 22 de puncte! Alături de el, după pauză, a evoluat și pilierul Petru Balan, dublul campion al Franței cu Biarritz revenind în țară încă din toamna trecută.
De remarcat că succesul lui RCM UV Timișoara s-a datorat faptului că jucătorii săi au avut un plus la capitolul viteză de deplasare. Și că disputa a fost presărată cu trei reprize… pugilistice, jucătorii ambelor tabere fiind dominați deseori de o nervozitate greu de explicat.
Au marcat: Sârbu 1 eseu, 1t, respectiv Fercu 3e, 2t, 1lp, Tuiatua 1e, Moala 1e, Roșu 2e, Calafeteanu 3t.

Și al doilea meci de astăzi s-a încheiat cu victoria oaspeților: Poli Agro Iași – Steaua 20-54. Contrar așteptărilor, gazdele, revenite în elita rugby-ului românesc în toamnă, au dat o replică neașteptată bucureștenilor. La începutul reprizei secunde, de pildă, Poli a marcat o încercare prin care s-a apropiat amenințător: 20-26!
Fără antrenorul Marin Moț, aflat în Spania, la CE de juniori (sub 18 ani), Steaua a marcat șapte încercări, asigurându-și punctul bonus ofensiv încă din minutul 31. În plus, echipa militară a evoluat în inferioritate numerică un sfert din meci, Hodorcă văzând cartonașul roșu în minutul 60.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.