ROBOR LA 3 LUNI CREȘTE LA 2,20% – Noua valoare a indicelui la 6 şi la 9 luni, conform celor mai recente date ale Băncii Naționale a României

0
102
Sursă foto: http://www.infoinstitutii.ro/

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut marţi la 2,20%. Această valoare a mai fost atinsă în 28 octombrie 2014, conform datelor Băncii Naţionale a României, arată Mediafax.

Indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a scăzut la 2,30%, de la 2,31%, cât a fost cotat pe 27 noiembrie.

Indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut la 2,32%, de la 2,33% în ziua precedentă. La începutul acestui an, ROBOR la trei luni era cotat la 0,87%.
ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Sursă info.

Citește și: http://actualmm.ro/informatii-utile-programul-sc-vital-sa-perioada-30-noiembrie-1-decembrie-2017/

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.