REZULTATUL ANCHETEI – Bistrițeanul care a legat un animal de mașină și l-a târât pe asfalt s-a ales cu o… amendă

0
192

REZULTATUL ANCHETEI  Bărbatul care a fost surprins de un cititor Bistrițeanul.ro târând un animal după mașină prin orașul Năsăud a fost amendat. Conform anchetei Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, două bovine au fost transportate între localitățile Năsăud și Salva, dinspre locul de pășunat înspre adăpost în condiții anormale.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa Năsăud s-a autosesizat referitor la  informaţiile apărute în presă  conform cărora „un cititor Bistriţeanul.ro a surprins câţiva bârbaţi care târau după maşină, pe asfalt, un biet animal în Năsăud” şi a efectuat imediat verificări.

Investigația efectuată până în prezent de inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Bistrița-Năsăud a arătat că în data de 19.10.2017 două bovine au fost transportate între localitățile Năsăud și Salva, dinspre locul de pășunat înspre adăpost, în condiții care încalcă prevederile legale în vigoare referitoare la protecția animalelor în timpul transportului.

Din informaţiile obţinute până în prezent, cel mai probabil, este vorba despre bovinele care se află în exploatația RO0344040355 din localitatea Salva, fiind identificate cu crotaliile auriculare RO503007798230 și RO503007798300. Acestea au fost evaluate din punct de vedere clinic în datele de 20.10.2017, respectiv 23.10.2017 de către medicul veterinar din cadrul Circumscripției Sanitare Veterinare Salva și de către o echipă de inspectori veterinari din cadrul D.S.V.S.A. Bistrița-Năsăud.

Persoanei care a transportat cele două bovine cu încălcarea normelor sanitare veterinare i s-a aplicat sancţiunea contravenţională a amenzii în cuantum de 3.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 31, litera b), punctul 5 din H.G. 984/2005 cu modificările și completările ulterioare.

 

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.