REVIN NINSORILE – Meteorologii prognozează o răcire accentuată a vremii şi ninsori în Maramureş

0
60

Vremea a fost caldă. Cerul a fost temporar noros. Pe arii extinse, îndeosebi în cursul zilei, a plouat. În zona montană înaltă a nins. Cantitatea maxima de apă înregistrată, datortiă precipitaţiilor sub formă de ploaie căzute a fost de 16,8 l/mp, la Cavnic. Cantităţi mai însemnate de precipitaţii au căzut în bazinele hidrografice ale râurilor Firiza, Ruscova şi Iza. Vântul a suflat slab, la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 8 grade Celsius la Ocna Şugatag şi 11 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei. Stratul de zăpadă era prezent doar la munte şi avea aseară grosimea maximă de 14 cm la Vf. Iezer. Zăpadă mai există şi în zona montană a oraşului Cavnic, iar grosimea este de 4 cm.
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale de trafic. Vizibilitatea este bună, la această oră, pe toate sectoarele de drumuri publice din judeţ. Vântul suflă liniştit. Cerul este acoperit şi plouă slab în Maramureşul istoric.
Nivelurile şi debitele cursurilor de apă din judeţ au fost variabile. Toate cursurile de apă sunt sub cota de atenţie. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 88%. Aseară s-au închis stavilele laterale la barajul Strâmtori-Firiza, iar în această dimineaţă şi stavila centrală. Din lac se evacuează, prin uzinare, o cantitate de apă de 21,8 metri cubi pe secundă. În lac intră o cantitate de 21,8 metri cubi pe secundă.
Cursa de pasageri Baia Mare-Bucureşti a decolat fără întârziere de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare şi a aterizat în Bucureşti. Vizibilitatea este bună în zonă. Cerul este acoperit. Temperatura aerului are valoarea de 8 grade Celsius.
Primele estimări realizate arată că apele unor râuri (Lăpuş, Cavnic, Bloaja, Dobric, Chechiş şi Berinţa) s-au revărsat în albia majoră şi au inundat 20 de hectare de teren situate în zona inundabilă.
Meteorologii apreciază că astăzi vremea va fi caldă. Local, va ploua slab. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montana înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 13 grade Celsius, iar cele minime între 2 şi 5 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.
Miercuri vremea se menţine caldă, însă cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua, iar precipitaţiile vo avea şi caracter de aversă. Spre sfârşitul intervalului precipitaţiile se vor transforma în lapovita şi ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montana înalta, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 17 grade Celsius, iar cele minime între 0 şi 3 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.
Joi vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla în general moderat cu intensificări temporare, iar în zona montana înalta până la tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad Celsius şi 4 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi -4 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.