REVEDERE DE SUFLET – Deputatul Viorica Cherecheș, în vizită la Moșu Deac din Cuhea

2
105

REVEDERE DE SUFLET  Vasile Deac, pe care toți maramureșenii și nu numai îl știu de „Moșu Deac din Cuhea”, este o emblemă vie a Maramureșului.

Acesta a fost primar de Bogdan Vodă (Cuhea) timp de aproape două decenii și apoi aproape tot atâția ani viceprimar.

Este un om apreciat pentru modul în care s-a implicat pentru comunitatea sa, dar și pentru că promovează prin vorbă și port tot ce are mai bun și mai frumos Maramureșul de oferit.

Deputatul Viorica Cherecheș, în drumurile sale prin Maramureș, l-a vizitat pe Moșu Deac, pe care îl consideră „un adevărat urmaș al voievozilor Maramureșului”.

Aşa cum a fost întotdeauna înţelept, oferă generaţiilor prezente şi viitoare o bogată moştenire culturală, o zestre folclorică şi etnografică bogată, inegalabilă ca valoare.

Împărtăşeşte cu luciditate din trăirile lui celor care îi trec pragul casei, care este un muzeu autentic. O clipă, am revăzut-o şi pe Maica Stareţă de la Bârsana. Oameni speciali, locuri unice, un ţinut binecuvântat de Dumnezeu”, a spus Dr. Viorica Cherecheș.

ActualMM

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Povesti cu mosi.Doamna deputat,ceva cu economie,atragere de investitori,ca oricum feciorul ne-a promis un mare Parc Industrial,de care nu se mai aude nimic.Amu Filarmonica e pentru snobi,dar ceva de lucru pentru populimea care in lipsa o tireaza si va ramane judetul doar cu Mosu Deac si fartatii sai,ne miscam si noi mai cu talent? Ca de la Simon,Zetea si psd-isti vad ca nu avem nicio sansa.

    • Administratiile locale,precum si cea judeteana ii apara pe putinii investitori care platesc la minimul pe economie,lucru care va duce in cele din urma judetul in faliment,secat demografic.Daca nu esti in stare sa atragi fabrici care sa plateasca decent rezultatul e ca muncitorii o sa-ti plece in orase mai dezvoltate economic ,unde sunt mai bine platiti,iar foarte multi o sa pleace direct in strainatate,la salarii si conditii de viata decente.Nimeni nu intelege acest lucru si autoritatile nu-si dau seama ca o scadere demografica aduce faliment si lipsa de activitate pentru multa lume,bugetari,prestatori de servicii,comercianti,etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.