REȚINUȚI – 14 irakieni au încercat să intre ilegal în România

0
115

REȚINUȚI  Un grup de 14 migranți irakieni a fost oprit de polițiștii de frontieră ostrov, noaptea trecută, când încerca să intre în România.

În cadrul unei acţiuni de cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul P.F. Ostrov, în data de 31.10.2016, în jurul orei 22.30, au observat, în apropierea frontierei de stat, în zona lacului Bugeac, un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre România.

Poliţiştii de frontieră au reţinut grupul format din 14 persoane, 8 adulţi şi 6 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 36 ani, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări. În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.

La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării cetăţenilor irakieni către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

 

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.