REȚETĂ EXTREM DE SIMPLĂ – Cea mai bună prăjitură de post

0
307

Nu mai e mult din postul Crăciunului, însă, cei care poftim după ceva dulce, avem la dispoziție o sumedenie de opțiuni care să respecte regulile. Vă prezentăm mai jos o rețetă extrem de simplă, a unei prăjituri delicioase, de post.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Loading...

200 de grame făină

1 linguriţă de praf de copt

3 linguri de cacao

60 de ml de ulei

250 de ml de lapte de soia

200 de grame de zahăr

1 praf sare

i lingură de oțet sau zeamă de lămâie

1 lingură de extract de lămâie

Pentru cremă aveți nevoie de: 300 de ml de lapte de soia, 1 lingură de făină plus 1 lingură cu vârf de amidon de porumb, 100 de grame de zahăr și 100 de grame de margarină. Mai este necesar să aveți zahăr pudră pentru decor.

Preparare:

Porniţi cuptorul şi setaţi-l la 180 de grade Celsius.

Crema: într-o crăticioară se omogenizează 300 de ml de lapte cu 100 de grame de zahăr, făina şi amidonul. Se pune la foc si se fierbe până se îngroaşă, amestecând încontinuu cu telul. Când compoziţia s-a îngroşat, se adaugă vanilia şi se dă deoparte. Când se răceşte, se încorporează margarina.

Blatul: Într-un castron se bat laptele rece, uleiul, zahărul şi oţelul sau zeama de lămâie. Făina, sarea, praful de copt şi cacao se omogenizează separat. Ingredientele uscate se adăugă peste cele lichide şi se amestecă.

Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată. Blatul se coace timp de 12-15 min la 180 de grade. Când se răceşte, se taie în trei bucăţi şi se umple cu cremă. Poftă bună!

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here