REŢELE INFRACŢIONALE – Mai mulţi directori de companii au făcut afaceri cu infractori

0
318

REŢELE INFRACŢIONALE Mai mulţi directori de companii s-au înţeles cu infractorii şi au făcut, împreună, evaziune de zeci de milioane de lei. Procurorii DIICOT şi poliţişti din mai mute judeţe ale ţării i-au luat astăzi din birouri şi i-au dus la audieri. Vizat este şi directorul general al unei celebre fabrici de dulciuri.

Directori, administratori şi persoane cu putere de decizie în firme cunoscute au schimbat astăzi biroul pe o cameră de interogatoriu, scrie Observator.

Au fost duşi în cătuşe la audieri. Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins în zori la 23 de adrese. Au bănuieli că în mai multe judeţe din ţară s-a făcut evaziune de peste 20 de milioane de lei.

Din dubele mascaţilor a coborât şi o femeie însărcinată, care a solicitat la scurt timp o ambulanţă pentru că i s-a făcut rău. Tot cu mascaţii a ajuns la DIICOT şi Ady HIRSCH, un expert contabil care conduce în România o cunoscută fabrică de napolitane.

Directorul companiei producătoare de dulciuri ocupă această funcţie din 2010 şi cam tot atunci s-a mutat într-un apartament select, pe bulevardul Aviatorilor. Azi dimineaţă mascaţii l-au ridicat şi l-au dus direct la Ploieşti pentru audieri.

Şi el, şi alte câteva zeci de suspecţi, ar fi fost convinşi de capii reţelei infracţionale să cumpere servicii fictive, iar facturile false au fost folosite pentru sustragerea de la plata taxelor.

Înţelegerea era ca cei au înfiinţat firmele-fantomă să primească un comision de maximum 10 la sută. Restul rămânea în buzunarele reprezentanţilor de companii, spun anchetatorii.

Până acum, peste 100 de persoane sunt urmărite penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani sau delapidare.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.