REPATRIAT DIN ELVEŢIA – Regele Mihai este adus astăzi în România. Sicriul va fi depus la Castelul Peleș

0
244
foto observator

REPATRIAT DIN ELVEŢIA Regele Mihai a fost repatriat în România, din Elveția. Sicriul a fost adus pe Aeroportul Otopeni, de unde a pornit către Castelul Peleș.

Avionul cu trupul neînsufleţit a aterizat pe Aeroportul Otopeni. În bisericile şi mănăstirile din toată ţara bat clopotele.

Loading...

Sicriul a fost coborât din avion de 8 soldaţi din Garda Naţională şi a fost întâmpinat de membrii Familiei Regale. Sicriul a fost depus pe un catafalc, pentru slujba religioasă.

După ceremonia solemnă de la Otopeni sicriul a fost preluat de pe catafalc de cei 8 soldaţi ai Gărzii Naţionale şi dus către o maşină funerară.

În convoiul de maşini sunt şi membrii Familiei Regale.

Cortegiul funerar a pornit de la Otopeni către Castelul Peleș, unde, timp de 4 ore, între 14.00 și 18.00, sicriul este depus în Holul de Onoare, pentru ca oficialitățile române și străine să aducă un omagiu.

Programul complet al zilei de miercuri

Cortegiul funerar se va întoarce seara la București. Trupul neînsuflețit al Majestății Sale va fi depus la Palatul Regal, la ora 20.30, în Sala Tronului.

Publicul are acces pentru a se reculege la catafalc între orele 21.00 – 24.00. Programul pentru public continuă joi și vineri, între 08.00 – 22.00.

Înmormântarea Regelui Mihai va avea loc sâmbătă, 16 decembrie. Ceremoniile încep în București și se vor încheia la Curtea de Argeș, unde fostul suveran va fi înmormântat.

Sursa info şi foto

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.