REPARAȚII ÎN REGIM DE URGENȚĂ – Aproape 3 milioane de lei pentru refacerea DN 1C după aluncările de teren din zona Mesteacăn

1
927

REPARAȚII ÎN REGIM DE URGENȚĂ   Pe drumul național 1C, în Pasul Mesteacăn, la km 109+540, s-a produs, datorită fenomenelor meteorologice periculoase, de la mijlocul lunii martie, o alunecare de teren, a corpului drumului (partea carosabilă și acostament), pe o lățime de 2,5 -3 metri, dar și a taluzului de rambleu.

Loading...

O comisie constituită prin  ordin de prefect s-a deplasat la fața locului și a întocmit un proces verbal de calamitate prin care în prima fază s-a dispus instituirea unei semnalizări rutiere în conformitate cu normativele în vigoare, inclusiv cu lumină galbenă intermitentă.

În regim de urgență a fost întocmit un studiu de către un expert atestat și a fost întocmită documentația tehnică în vederea realizării lucrărilor pentru asigurarea circulației rutiere. Valoarea estimativă a lucrărilor necesare pentru reabilitarea drumului național afectat de alunecarea de teren este de 2.770.200 lei, fără TVA. Față de alunecarea din luna martie nu au apărut în zonă, noi alunecări de teren. La sfârșitul săptămânii trecute a fost refăcut acostamentului drumului național. După turnarea statului de uzură, vor fi ridicate restricțiile de circulație”, a declarat subprefectul de Maramureș, Alexandru Cosma.

Lucrările și întreținerea tronsonului de drum național afectat de alunecarea de teren sunt realizate de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Proiectul de punere în siguranță a drumului național în scopul asigurării circulației rutiere a fost finalizat. Lucrările sunt preconizate să se finalizeze în perioada iunie-iulie. 

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

1 COMENTARIU

  1. Cine ar mai trebui sa se simta vinovat pentru moartea celor 5 absolvente ? Datorita surparii drumului prost facut au ales sa mearga prin Jibou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.