E OFICIAL – România nu mai trece la moneda euro în 2019

0
732

România renunță oficial la 2019 ca termen pentru adoptarea euro. Noul calendar cade în sarcina viitorului guvern.

România renunță în mod oficial la anul 2019 ca termen pentru adoptarea monedei euro, iar o nouă dată va fi stabilită de către viitorul guvern și inclusă în raportul din 2017. Guvernul Cioloș a pregătit un document în care nu mai anunță anul 2019, ci doar menține angajamentul de a adopta moneda europeană.

Anual, Guvernul trebuie să transmită Comisiei Europene un program de convergență al României, care trebuie să indice și un astfel de termen. În programul transmis în aprilie anul trecut, Guvernul a anunțat, mai mult ca un mesaj politic de stabilitate și încredere în economie, că își păstrează angajamentul de adoptare a monedei euro începând cu 1 ianuarie 2019.

Acum, conform surselor Profit.ro, proiectul de document discutat de Guvern nu mai face referire la acest termen.

„În document, România nu mai anunță Bruxelles-ul că va adopta moneda euro în 2019, ci doar că își menține angajamentul de adoptare. Calendarul va fi lăsat în sarcina următorului guvern, iar noul termen va fi stabilit de către un grup de lucru și inclus în raportul viitor, din aprilie 2017”, au declarat, pentru Profit.ro, surse guvernamentale.

Continuarea AICI

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.