Remus Pricopie, ministrul Educaţiei: Bacalaureatul rămâne la fel în 2013!

2
95

Examenele din 2013 rămân aşa cum au fost anunţate, spune ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Aș vrea să spun clar de la început: nu sunt adeptul schimbării de dragul schimbării, nu sunt adeptul schimbării peste noapte. Pe de altă parte, nu pot spune că în Educaţie nu trebuie schimbat nimic, pentru că sistemul de educaţie trebuie să se adapteze nevoilor societăţii care sunt într-o continuă schimbare. Este nevoie, de exemplu de schimbarea manualelor, unele fiind vechi de peste 14 ani. a mai spus ministrul Educaţiei.
Vor fi schimbări, dar gradule şi în măsura în care sistemul solicită aceste schimbări, a mai spus oficialul.
Referitor la examenle finale, ministrul a spus că în anul şcolar 2012-2013 nu se schimbă nimic, testele rămânând aşa cum au fost anunţate.
„Nu vorbim de schimbări la admitere în acest an. Bacalaureatul rămâne la fel, conform legislaţiei în vigoare, este exact ca anul trecut. Avem în Parlament o lege de modificare a bacalaureatului, vom vedea ce decizie va fi luată. Nu îmi propun să introduc ordonanţe de modificare a legii ca să modific examneul în acest an şcolar. Este foarte important să vedem ce decizie va lua Parlamentul legat de legea privind examenul de bacalaureat”, a concis ministrul.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Legea bacalaureatului trebuie sa fie modificata chiar din timpul acestui AN SCOLAR ,este o schimbare foarte necesara sistemul o cere ,NU ARE ROST SA MAI ASTEPTAM . CE SA MAI VEDEM ??? SA VAZUT CA TREBUIE SA SE SCHIMBE METODOLOGIA BACULUI. MAI ALES LA LICEELE AGRICOLE TREBUIE INLOCUITA MATEMATICA CU ALTA DISCIPLINA !!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.