REMEDII BĂBEȘTI – Cum să scapi de balonare și disconfort abdominal

0
365

REMEDII BĂBEȘTI  Abia încep Sărbătorile de Iarnă şi tentaţiile culinare sunt mari. E de ajuns să mănânci fără măsură la mesele festive ca să te alegi cu o indigestie. Iată câteva remedii eficiente, de pe vremea bunicii, pentru a scăpa de balonare și disconfort abdominal.

Loading...

Chimenul este stimulent al secreţiilor gastrice şi reglează funcţiile stomacului. Dacă îl folosești în mâncare sau bei ceai de chimen vei scăpa de balonare și disconfort abdominal, pentru că ajută la eliminarea gazelor din stomac. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă şi jumătate de seminţe la 250 ml de apă clocotită. Bea în trei reprize, după mesele principale, potrivi Libertatea.ro.

Stările de greață, o amintire

Menta este cunoscută drept o soluţie eficientă în cazul problemelor digestive. În caz de greaţă şi vărsături, prepară un ceai dintr-o linguriţă de frunze uscate de mentă, pe care lasă-l la infuzat 5-10 minute în 200-250 ml de apă fiartă. Strecoară, apoi îndulceşte cu miere. Pentru efect garantat, bea infuzia atunci când este rece.

Evită de arsurile la stomac!

Sucul proaspăt de cartof are efect calmant, antiacid, cicatrizând mucoasa stomacului. Spală bine un cartof de mărime medie, taie-l în bucăţi şi dă-l prin maşina de stors. Umple un pahar, un sfert cu suc de cartofi şi trei sferturi cu apă. Bea trei astfel de pahare într-o zi. Unul dimineaţa, pe stomacul gol, un alt pahar puţin înainte de masa de prânz şi al treilea pahar cu 10 minute înainte de culcare. Este recomandat să îl consumi atunci când este foarte proaspăt, deoarece se oxidează rapid şi îşi pierde calităţile terapeutice. De asemenea, merele, morcovii, uleiul de măsline, ouăle şi pătrunjelul au proprietăți antiacide şi ajută la prevenirea indigestiei.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here