RELIGIOS – Când vine preotul cu crucea. Programul preoţilor băimăreni în funcţie de rit

0
2759

Finalul de an dar şi debutul unuia nou înseamnă pentru majoritatea creştinilor şi vizita preotului cu crucea, cel care le binecuvântează casa. 

Astfel, preoţii băimăreni vor colinda casele credincioşilor în funcţie de zona unde locuiesc dar şi de rit.

„Noi am început deja să mergem cu crucea pentru a binecuvânta casele creştinilor şi vom continua până pe 6 ianuarie. La fiecare biserică este afişat programul pe străzi şi pe zile, pentru ca cei care doresc să fie vizitaţi de preoţi să se poată organiza”, a precizat preotul Ioan Roman, protopopul romano-catolic de Baia Mare.

La fel se va proceda şi în cazul geco-catolicilor şi al ortodocşilor. La toate parohiile sunt afişate deja tabele cu arondările pe străzi şi data dar şi ora la care preotul va fi în zonă.

„La toate parohiile se va începe pe data de 2 ianuarie şi va ţine până pe data de 6 ianuarie. Fiecare Biserică şi parohie are program separat şi va avea afişată programarea”, a explicat preotul Cristian Ştefan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Orotodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

„Preoţii greco-catolici vor vesti Botezul Domnului începând cu data de 2 ianuarie până pe 6 iannuarie. Fiecare preot paroh şi-a organizat deja pe străzi şi sectoare această activitate şi listele cu programări sunt afişate la biserici”, a spus preotul Cristian Albu, vicarul Eparhiei Greco-catolice a Maramureşului.

În cazul în care sunt băimăreni care doresc să fie binecuvântaţi de un anumit preot deşi se află în arondarea unuia diferit, pot face solicitare către acesta iar dorinţa le va fi îndeplinită.

Ana Pop

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.