REGULI NOI – La Loteria bonurilor fiscale vor fi doar 100 de câștigători!

0
210

Loteria bonurilor fiscale va fi organizata pe baza unor noi prevederi. Aceasta dupa ce deputatii au adoptat miercuri, prin vot final, un proiect de act normativ care modifica regulile de desfasurare a concursului. Camera Deputatilor a aprobat miercuri, in calitate de for decizional, un proiect de lege care aproba cu modificari OG nr. 10/2015 privind Loteria bonurilor fiscale.

Conform raportului cu amendamente al Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, la Loteria bonurilor fiscale vor fi desemnati doar 100 de castigatori.

Astfel, unitatea teritoriala a ANAF unde a fost depus originalul bonului fiscal castigator va elibera titularului bonului o copie care va purta mentiunea „conform cu originalul”, pe care va inscrie un numar unic de inregistrare.

De asemenea, o lista cuprinzand bonurile prin care au fost revendicate premiile, indentificate prin numarul unic de inregistrare, se va publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, respectiv pe cel al ANAF. Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale prin care s-au revendicat premiile se va constata depasirea numarul maxim de premii, respectiv 100, atunci se va proceda la extragerea aleatorie a 100 de bonuri fiscale castigatoare din totalitatea bonurilor fiscale din lista.

Amendamentele aduse de deputati vin dupa ce ministrul finantelor Eugen Teodorovici a anuntat inca din aprilie ca intentioneaza sa schimbe Loteria bonurilor fiscale, pentru ca sunt prea multi castigatori, iar premiul este mic. La acea data, ministrul propunea ca premiul sa fie acordat in functie de categorie, asa cum se intampla la Loto 6/49.

La prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale din 13 aprilie au fost peste 18.000 de castigatori care au depus la ANAF cereri de revendicare a premiilor. Daca toate bonurile vor fi validate, atunci castigul va fi de sub 55 de lei pentru fiecare tichet. (avocatnet.ro)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.