REGULI DE CIRCULAŢIE PENTRU TOŢI – Bicicliştii indisciplinaţi, sancţionaţi de poliţiştii rutieri băimăreni

1
274

REGULI DE CIRCULAŢIE PENTRU TOŢI  Pentru că vremea bună i-a scos pe iubitorii bicicletelor la mişcare, poliţiştii au început acţiunile pentru prevenirea victimizării lor ca urmare a unor accidente rutiere.

În cadrul acţiunii desfăşurate ieri, 19 aprilie, între orele 07.00 şi 20.00, pe raza municipiului Baia Mare, au fost depistaţi mai mulţi biciclişti care nu au respectat legislaţia rutieră şi s-au expus victimizării prin accidente.

Din cele 50 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 12 au fost în cazul bicicliştilor care se deplasau sub influenţa băuturilor alcoolice, circulau cu biciclete ce prezentau diverse defecţiuni tehnice sau nu aveau asupra lor documente de identitate.

Poliţiştii reamintesc că pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie, să vă echipaţi bicicleta corespunzător, cu dispozitive fluorescent reflectorizante şi să fiţi şi dumneavoastră echipaţi corespunzător!

Pentru a preveni victimizarea, circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului iar atunci când mergeţi în grup circulaţi doar în coloană, nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu traversaţi trecerile pentru pietoni PE bicicletă. Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate salva viaţa!

De asemenea, vă recomandăm să nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată şi nesupravegheată şi să nu vă lăsaţi în coşul bicicletei bunuri, bagaje, telefoane mobile! Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

foto Arhivă

citeşte şi ACȚIUNE LA BAIA SPRIE – Polițiștii maramureșeni au organizat o întâlnire cu cetățenii vârstnici. Aceștia le-au explicat cum să se ferească de înșelăciuni și multe alte sfaturi folositoare

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit au gasit vinovatii pentru accidentele din oras,biciclistii.Sigur ca biciclistii sunt de vina pentru viteza mare a autoturismelor,a accidentelor de pe trecerile de pietoni si nu faptul ca nu gasim solutii de disciplinare in trafic ( semaforizare,reducerea vitezei in zonele de risc la maxim 30km/h,etc).In orice oras civilizat pe strazile inguste din cartiere si in zona scolilor si a gradinitelor viteza e de max 30 km/h.Ar fi cazul ca primarul sa fie atent si la acest aspect si siguranta baimarenilor sa fie prioritate maxima.Astept niste domni sa fie activi in aceasta problema mai ales dupa ce si-au nenorocit sanatatea,fiind loviti pe trecerea de pietoni,la fel ar trebui sa faca si parintii a caror prunci au fost accidentati si chiar parintii a caror coconi sunt expusi zilnic accidentelor datorita inconstientei conducatorilor auto si a institutiilor care ar trebui sa ia masuri de minimizare a accidentelor.Sa nu astepte sa se intample nenorocirea si pe urma sa vada cauzele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.