Acasăsinucidere maramuresREFERENDUM ANTIREFUGIAȚI – Președintele Parlamentului European acuză ”jocul periculos” al Ungariei

REFERENDUM ANTIREFUGIAȚI – Președintele Parlamentului European acuză ”jocul periculos” al Ungariei

spot_img

DISTRIBUIȚI

REFERENDUM ANTIREFUGIAȚI  Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a atras duminică atenția asupra „jocului periculos” al Ungariei, care organizează un referendum împotriva planului de relocalizare a refugiaților în cadrul UE, relatează AFP.

„Conform grilei de repartizare, Ungaria trebuie să primească numai vreo 2.000 de refugiați. A organiza un referendum în legătură cu aceasta este un joc periculos”, a declarat Martin Schulz grupului de presă german Funke, potrivit unui fragment dintr-un articol publicat în avans.

CRIZĂ IMIGRANŢI – Numărul atacurilor asupra centrelor pentru refugiați a crescut semnificativ în Austria

Premierul ungar, Viktor Orban, se joacă „cu un principiu fundamental al UE: contestă validitatea legislației europene la care însăși Ungaria a contribuit”, a subliniat președintele Parlamentului European.

Martin Schulz a lansat un apel celorlalți lideri ai țărilor membre în Uniunea Europeană să îl aducă pe Viktor Orban pe calea cea bună. Ar trebui „să îi spună colegului lor: nu mai putem continua așa. Solidaritatea nu are sens unic”, a afirmat demnitarul european.

Aproximativ 8,3 milioane de alegători sunt chemați duminică să valideze opoziția lui Viktor Orban față de repartizarea refugiaților în cadrul Uniunii Europene.

Un prim plan de relocalizare a 160.000 de solicitanți de azil între Cei 28 este cu greu pus în aplicare din septembrie 2015.

GRANIȚE „DESCHISE” – România a promis să accepte de zece ori mai mulți refugiați decât în 2015

Până în prezent, Ungaria nu a propus niciun centru de primire și se va considera, dacă votul negativ câștigă, liberă de orice obligație de a contribui la efortul european.

Comisia Europeană a reamintit în această săptămână că referendumul nu va avea niciun impact juridic asupra angajamentelor adoptate. Responsabilii europeni se tem însă de o nouă lovitură adusă legitimității proiectelor UE și unității membrilor săi, deja afectată de o succesiune de șocuri, printre care acea mai gravă criză migratorie de după 1945 și decizia britanicilor de a părăsi grupul Celor 28.

 

Sursă

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA