RECUNOAȘTERE – 169 de olimpici și 135 de profesori au fost recompensați de Consiliul Județean Maramureș

2
538

După premierea sportivilor Maramureșului, care a avut loc vineri, 23 decembrie 2016, de la ora 10.00, cu începere de la ora 11.00, Sala Maramureșul a Palatului Administrativ din Baia Mare a devenit neîncăpătoare pentru cei 169 de elevi și 135 de profesori care i-au pregătit peste an, obținând, astfel, performanțe notabile la olimpiadele naționale și internaționale. Suma totală acordată ca premii de către Consiliul Județean Maramureș celor 304 elevi și profesori a fost de 70.000 de lei, recompensele reprezentând o tradiție care se repetă de la an la an. Diplomele și sumele bonus au fost oferite de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și de cei doi vicepreședinți, Ioan Doru Dăncuș și Lucian Morar. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a fost reprezentat de inspectorul școlar general adjunct, Ciprian Cucuiat.

Loading...

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că orice societate are datoria de a aduce, în prim-plan, educația și sănătatea.

În anul care tocmai se încheie, Consiliul Județean Maramureș a derulat foarte multe proiecte în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, dar și cu școli din județ care au dorit să implementeze proiecte județene, naționale sau europene. La final de an, însă, la fel ca și în anii trecuți, Consiliul Județean îi premiază pe cei mai buni dintre elevi și pe profesorii care i-au îndrumat în tot acest timp.

”Este o bucurie să vă avem azi, alături de noi, pe voi, cei care excelați la învățătură. Doresc să vă felicit pe fiecare în parte pentru felul în care vă pregătiți, pentru modul în care învățați, dar mai ales că vă ascultați părinții și profesorii. Județul Maramureș crește prin voi și gândul meu, la 27 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, este acela că, după ce veți absolvi facultățile pe care doriți să le urmați, să reveniți în Maramureș și să ajutați la reclădirea acestui județ minunat, unic în țară prin frumusețea și autenticitatea sa. Menirea voastră este de a învăța în continuare, iar a noastră, ca autoritate județeană, este aceea de vă recompensa. Mulțumesc Inspectoratului Școlar Județean Maramureș pentru colaborarea ultimului an, pentru colaborarea anilor trecuți, dar, în primul rând, vă mulțumesc vouă, dragi elevi și profesori, pentru modul în care reprezentanți Maramureșul la olimpiadele la care participați și pentru rezultatele frumoase pe care le obțineți la fiecare competiție”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În cuvântul său adresat celor prezenți, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Maramureș, Ciprian Cucuiat a salutat inițiativa Consiliului Județean Maramureș de a premia performanța în educație și a declarat că, orice recunoaștere a excelenței aduce un plus valoare instituției județene. ”A reuși înseamnă a munci, iar numărul mare de olimpici pe care Maramureșul i-a avut în acest an, dovedește faptul că tinerii noștri muncesc. Elevii olimpici pregătiți de profesorii de la clase sunt cei care au pus numele Maramureșului pe hartă, iar la nivel național este deja cunoscut faptul că, în județul nostru se muncește. Ca o paralelă între anul școlar 2014 – 2015 și anul școlar 2015 – 2016, numărul olimpicilor a crescut cu 28 de elevi, iar al profesorilor cu 11. Dacă în anul anterior școlar am avut 141 de olimpici și 124 de profesori, în 2015 – 2016 au existat 169 de elevi cu premii la olimpiadele naționale și internaționale și 135 de profesori îndrumători”, a declarat Ciprian Cucuiat, inspector școlar general adjunct. Rând pe rând, toți cei prezenți în sală și-au ridicat diploma și plicul cu bani, recompensă a muncii depuse în anul școlar 2015 – 2016, care a fost vizibilă prin rezultatele obținute la olimpiadele școlare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

2 COMENTARII

  1. Hai mă Zetea,intre Anul Nou si 1 Martie,ce eveniment o sa mai inventezi.Gerul Bobotezei,Ziua Plugarului,ca ziua constructorului de parcuri industriale sigur nu o sa ai curajul sa o inventezi,ca ar trebui sa-i aduci pe cei din judetele limitrofe.

  2. Educatia si sanatatea cu oameni saraci, aflati la marg\inea prapastiei?Fara locuri de munca sau cu locuri de munca prost platite,tu crezi ca o sa-ti stea vreunul dintre olimpici acasa,in acest judet aflat pe penultimul loc,fiind cu mult sub Vaslui,Neamt,Suceava,Gorj si Teleorman.Esti total pe langa, fratica.Ce ai facut tu ca acesti tineri sa revina? Sau o sa-i imbraci in tarani sa-i inveseleasca pe cheflii pe la mese,de Craciun si de Paste,ca in rest sufla vantul in turismul maramuresean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here