RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR MARAMUREȘENI – Cum trebuie să circulăm în condiții de iarnă

0
486

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR MARAMUREȘENI  Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș recomandă tuturor șoferilor să conducă prudent în condiții de iarnă.

Având în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi să bruscați direcția și frânele, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Când rulați pe un carosabil alunecos, folosiți frâna de motor. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţiile de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înainte de a traversa.

Polițiștii maramureșeni reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

IPJ MM

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.